La corporació provincial s’unix per a exigir l’aplicació de les taxes portuàries més beneficioses per a cadascun dels sectors productius de la província de Castelló

  • El ple ordinari aprova una declaració institucional per a instar la presidència de l’Autoritat Portuària la creació d’una comissió amb els sectors productius estratègics de la província per a analitzar la política de bonificacions de les taxes portuàries

  • El govern provincial també aprova mocions encaminades a la defensa de la lliure elecció del domicili empresarial i a favor del desenvolupament econòmic de la província

 La corporació provincial de la Diputació de Castelló s’ha unit per a exigir l’aplicació de les taxes portuàries més beneficioses per a cadascun dels sectors productius de la província de Castelló.

El ple ordinari corresponent al mes de gener celebrat hui en la Diputació Provincial ha aprovat una declaració institucional per la qual s’insta la presidència de l’Autoritat Portuària de Castelló al fet que cree una comissió amb els sectors productius estratègics de la província de Castelló per a analitzar la política de bonificacions de les taxes portuàries. Com ha explicat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, durant la lectura de la declaració institucional, “el Port de Castelló, com a porta d’entrada i eixida de mercaderies, és motor econòmic de la nostra província, i consegüentment, té la voluntat de treballar conjuntament amb els diferents sectors productius per a ser-los útil atenent les seues necessitats, demandes i inquietuds”. El text fa referència a inquietud traslladada a la institució provincial per part de la Unió Llauradora i Ramadera respecte a les bonificacions en les taxes portuàries aplicades als cítrics importats, especialment quan provenen de països amb presència de plagues i malalties de quarantena. “Considerem que esta problemàtica ha de ser abordada amb la profunditat que mereix pels diferents agents implicats”, ha subratllat la primera presidenta de la Diputació.

Per tot, des de la Diputació Provincial de Castelló se sol·licita al fet que una vegada vistes les conclusions de la comissió, analitze i aplicació les taxes portuàries més beneficioses per a cadascun dels sectors productius de la província de Castelló. Així mateix, a través de la declaració institucional, la corporació provincial en bloc insta el Govern d’Espanya que aporte la infraestructura i el personal necessari per a cobrir la demanda existent en el lloc d’inspecció fitosanitària en el Port de Castelló.

En un altre ordre de coses, la sessió plenària de hui també ha portat a aprovació mocions encaminades a la defensa de la lliure elecció del domicili empresarial i a favor del desenvolupament econòmic de la província.

D’una banda, el Govern Provincial ha aprovat una moció per la qual insta el Govern d’Espanya a no dur a terme l’aprovació de beneficis fiscals per part del Govern de la Nació, el propòsit de la qual siga incentivar que les empreses traslladen la seua seu social des de la Comunitat Valenciana, o altres autonomies, a Catalunya, ja que afavoriria a una comunitat autònoma en perjudici de la resta. Així mateix, se sol·licita al Govern Central a respectar la llibertat d’empresa i no establir sancions de cap mena a aquelles que no traslladen el seu domicili social a Catalunya.

Com s’indica en la moció, des de l’any 2017 un total de 974 empreses han traslladat la seua seu social de Catalunya a la Comunitat Valenciana. A la província de Castelló en concret, prop de 200 signatures es van desplaçar en el seu moment, de les quals un 75% han optat per quedar-se en el nostre territori.

Com ha explicat el portaveu del Grup Popular, Sergio Toledo, “l’aprovació d’esta mesura tindria conseqüències molt perjudicials per als interessos econòmics de la Comunitat Valenciana”. El diputat provincial ha afegit que “l’aprovació d’esta mesura suposa la vulneració del dret a la llibertat d’empresa, al principi d’igualtat i a la lliure competència, contravenint la legislació de la Unió Europea en matèria de la lliure circulació de persones i capitals”.

D’altra banda, el ple també ha aprovat una moció en la qual mostren la seua postura a favor de respectar les competències autonòmiques en ordenació del territori i urbanisme i a no autoritzar cap projecte que incomplisca la normativa autonòmica d’ordenació del territori, urbanisme i paisatge, així com a desestimar els projectes de competència estatal que tinguen informes desfavorables dels departaments autonòmics competents en matèria de territori, paisatge o medi ambient.

Així mateix, la Diputació de Castelló dona suport al desenvolupament energètic a través de la implantació d’energies renovables per a millorar la capacitat elèctrica i contribuir a l’impuls d’un futur industrial sostenible de la província, sempre en consens amb els municipis i els seus veïns, des del respecte ambiental i paisatgístic, conservant sectors productius, com l’agricultura, ramaderia o turisme rural, entre altres. La moció ha comptat amb els vots a favor del PP, Compromís i Vox, i el vot en contra del PSOE.

Finalment, el ple ha aprovat, amb els vots a favor del Govern Provincial i de Vox, una moció en defensa dels governs constitucionalistes i de condemna del terrorisme. Sobre aquest tema, des de la Diputació de Castelló defensen l’acord entre els partits polítics per a aconseguir les majories suficients per a governar els municipis, sempre que estos acords es facen entre forces polítiques que respecten l’Estat de Dret, que acaten, complisquen i facen complir la Constitució Espanyola com a norma fonamental de l’Estat, que condemnen el terrorisme de qualsevol origen, i recolzen i facen costat a les víctimes del terrorisme.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar