José Martí recolza la petició de la patronal ceràmica d’una entrevista amb Pedro Sánchez davant la dramàtica situació del sector

  • Així ho ha traslladat a ASCER el president de la Diputació de Castelló en les hores prèvies de la reunió que mantindrà dilluns que ve amb les alcaldesses i alcaldes dels municipis de la província en els quals se situen les empreses del clúster ceràmic

 

El president de la Diputació, de Castelló, José Martí, ha remès un escrit al president de l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER), Vicente Nomdedéu, en el qual mostra el seu suport a la petició dels representants del clúster industrial de Castelló de sol·licitar una reunió amb el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez.

Així consta en la missiva enviada per Martí al màxim representant de ASCER, en la qual textualment es diu que «hem tingut coneixement d’una carta remesa per l’associació que vostè presideix al president del Govern d’Espanya en la qual exposa la situació que viu el sector de la indústria ceràmica, de tanta importància per a l’economia i el teixit industrial de la província de Castelló. Des de la Diputació de Castelló som plenament conscients de la situació i estem molt preocupats. En aquest sentit, vull mostrar el nostre suport a les seues demandes i reiterar l’oferiment d’aquesta institució a ser part activa en la cerca de solucions que puguen pal·liar la greu crisi que pateix el sector».

La comunicació del president de la Diputació a ASCER es produeix en les hores prèvies a la celebració de la reunió que mantindrà dilluns que ve a les 18.30 hores en el Palau de les Aules amb les alcaldesses i els alcaldes dels municipis en els quals s’assenten les fàbriques de taulells i de sectors afins, per a plantejar propostes i coordinar accions.

Acord de la cimera d’alcaldes

Es tracta d’una trobada que sorgeix del debat entaulat en la cimera d’alcaldesses i alcaldes celebrada dissabte passat 5 de novembre en la pròpia Diputació, des del convenciment que «la unitat d’acció ajudarà al fet que les necessitats d’aquesta província siguen escoltades». Martí considera que «la nostra veu ha de sonar clara i nítida per a defensar la viabilitat d’un sector com el ceràmic, que és vital per al futur de la província de Castelló».

El dirigent provincial també ha traslladat a ASCER que «els acords que es adopten en la reunió que mantindrà amb les alcaldesses i alcaldes s’uniran a les reivindicacions que des del sector ceràmic s’estan plantejant davant el Govern d’Espanya». En la seua opinió, «en moments com l’actual, és més necessari que mai estar junts en la defensa d’un dels motors de l’economia de la província», raó per la qual Martí afirma que «la Diputació de Castelló serà un dels actors d’aquest front comú».

73.000 llocs de treball

El president de la Diputació recolza les peticions que des de ASCER s’han fet arribar a la Presidència del Govern d’Espanya en una carta en la qual s’alerta de la dramàtica situació per la qual travessa el sector, una indústria gas intensiva molt colpejada per la crisi energètica, que dona treball de manera directa, indirecta o induïda a al voltant de 73.000 persones, en la qual fins avui ja s’han formalitzat 71 ERTEs que afecten 8.400 llocs de treball. La situació s’ha agreujat en les últimes setmanes, en les quals s’han fet públics diversos EREs i tancaments d’empreses.

Ajudes contundents

Es dona la circumstància que el clúster ceràmic proporciona el 30% dels llocs de treball existents a la província de Castelló. Per això, la patronal ceràmica planteja l’aprovació d’ajudes contundents al sector, en la línia de les aprovades pel govern d’Itàlia per a les seues empreses, que són les principals competidores en el sector de les exportadores espanyoles.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar