José Martí i Tania Baños donen el tret d’eixida de la trenta-novena edició de la Volta a Castelló

• President i diputada han acudit al municipi de Les Alqueries, lloc d’inici de la primera de les tres etapes que recorreran els ciclistes sub-23 els dies 10, 11 i 12 per la província de Castelló

Castelló, 10 de juny de 2022. El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la diputada provincial d’Esports, Tania Baños, han acudit aquesta vesprada al municipi de Les Alqueries per a donar el tret d’eixida de la primera etapa de la trenta-novena edició de la Volta a Castelló, una competició que compta amb el patrocini de l’entitat provincial mitjançant un conveni de 45.000 euros i que es desenvolupa els dies 10, 11 i 12, on els ciclistes de més de 20 equips nacionals i internacionals *sub-23 recorren 411 quilòmetres per la província.

En l’acte, Martí ha definit aquesta carrera com a ‘’imprescindible per al calendari nacional i internacional de les competicions ciclistes de categories inferiors’’, i ha destacat la importància de ‘’fomentar aquest esdeveniment perquè s’incremente el prestigi i la qualitat tant del nostre territori com de nostres i els nostres esportistes més joves’’.

En similars termes s’ha referit la diputada Baños, qui ha recalcat la ‘’fèrria’’ aposta de l’àrea d’Esports de l’actual equip de govern ‘’per tal d’aconseguir que la Volta a Castelló continue consolidant-se com una competició d’alt nivell en un territori on es reuneixen les característiques orogràfiques i climàtiques ideals que tot participant desitja’’.

20 equips recorren 411 quilòmetres en tres etapes per la província

Aquesta XXXIX Volta Ciclista a Castelló, organitzada pel Club Ciclista Sepelaco, està composta per un total de 20 equips espanyols, francesos, belgues, israelians i monegascos que recorreran tres curses. La primera d’elles, el Trofeu Mes de la Costa, amb 139 quilòmetres entre els municipis de Les Alqueríes i Llucena, amb un continu desnivell positiu i negatiu amb l’alt de la Sierra Engarcerán com a exigència a la muntanya.

La segona jornada, l’11 de juny, es recorre el Trofeu Penyagolosa, de 135 quilòmetres i 2840 metres de desnivell entre el Grau de Castelló i Vistabella del Maestrat, amb una severa ascensió final en la meta del municipi.

Finalment, la tercera etapa, que tindrà lloc el 12 de juny, compta amb una eixida i arribada a la ciutat de Castelló, pedalant 135 quilòmetres amb un desnivell total de 1590 metres, amb especial importància la pujada al Desert de les Palmes.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar