José Martí enalteix la política europea com una “ferramenta clau” de “solidaritat i fer justícia”

  • El president de la Diputació de Castelló destaca la importància del programa educatiu “Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu” per a estimular el coneixement d’Europa i de la democràcia parlamentària europea entre els joves
  • El diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha defensat la necessitat “d’impulsar el debat i el coneixement entre la gent més jove sobre la Unió Europea”

 

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha enaltit la política europea com una “ferramenta clau” de “solidaritat i fer justícia”. Així ho ha expressat a la reunió celebrada amb representants dels centres IES Llombai de Borriana i el col·legi La Consolación de Castelló, que formen part del programa Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu.

A aquest respecte, Martí ha destacat la importància d’aquest programa destinat a alumnat de centres d’ensenyament secundari i de formació professional (4t ESO, 1r i 2n de Batxillerat i FP) i a través del qual es pretén estimular el coneixement d’Europa i de la democràcia parlamentària europea entre els joves, proporcionant-los un coneixement actiu de la Unió Europea, i del Parlament Europeu en particular.

Martí ha assenyalat que “no podem continuar dient que Europa ens queda molt lluny perquè Europa és molt a prop, i és la salvació. Podríem recórrer a innombrables exemples, però ho podem centrar en els més recents: la pandèmia i la guerra”, ha afegit Martí qui ha valorat la gestió de les vacunes, els fons d’europeus de reconstrucció i les mesures de resposta a la guerra d’Ucraïna.

“Tenim un gran repte al davant: continuar construint Europa, l’Europa del futur, les imperfeccions de la qual hem de corregir entre tots. Perquè construir Europa és divulgar la idea i el funcionament d’Europa. Una tasca en la qual les Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu comptareu amb el suport de la Diputació de Castelló a través del seu centre Europe Direct”, ha conclòs el president.

Per la seua part, el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha defensat la necessitat “d’impulsar el debat i el coneixement entre la gent més jove sobre la Unió Europea”. “Des del centre Europe Direct fomentem la defensa dels valors comuns, estimulant el debat i obrint canals d’informació i comunicació”, ha informat Ferrando.

De l’IES Llombai de Borriana han assistit la directora, Rosa Ana Morales, la coordinadora d’Erasmus, Ana Ballester, i la coordinadora d’Escoles Ambaixadores UE, Laia Fos, i del col·legi La Consolación de Castelló han estat la directora Montse Ferrer, la directora pedagògica d’ESO, Carmen Tena, i el coordinador d’Escoles Ambaixadores UE, Iván Castaño.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar