José Martí enalteix la labor dels mitjans d’extinció en l’incendi de Les Useres i mostra la seua confiança a poder estabilitzar el foc hui dilluns

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha mostrat aquest matí la seua confiança que durant la vesprada d’aquest dilluns es puga donar per estabilitzat l’incendi que, fins a aquest matí, ha cremat unes 800 hectàrees en el terme municipal de Les Useres.

Martí, des del Lloc de Comandament Avançat (PMA), ha assenyalat que, “si ahir estàvem molt preocupats, hui estem raonablement esperançats perquè s’ha treballat de forma molt intensa en la zona amb els mitjans terrestres i ara, amb el reforç d’una desena de mitjans aeris des de primera hora, els tècnics confien a poder estabilitzar l’incendi aquesta vesprada”.

El president de la Diputació ha recalcat que “davant un incendi sempre cal mantindre la prudència, però si les condicions meteorològiques no canvien, podem confiar que el control del foc es puga aconseguir a curt termini, tot això gràcies a l’extraordinari treball i coordinació de tots els professionals que estan treballant en la zona”.

José Martí ha estat acompanyat, entre altres autoritats, pel diputat de Bombers, Abel Ibáñez, i per Andrés Balfagó, cap d’operacions del Consorci Provincial de Bombers i director tècnic del PMA de Les Useres. Balfagó ha ressaltat que, dins del danys que sempre genera un incendi, “molt del cremat és matoll i part del que es va veure afectat en 2007.

Andrés Balfagó, director tècnic en el PMA. Molt del cremat és matoll i part incendie de 2007 i en aqueix sentit, dins dels efectes negatius que sempre genera un incendi, “l’impacte ecològic és menor”. Després de subratllar que “no hi ha hagut perill per a la població en cap moment, ha afegit que “si les condicions no canvien, abans que es retiren aquesta vesprada els mitjans aeris l’incendi podria donar-se per controlat”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar