José Martí defensa la continuïtat de ‘Salvem la ceràmica’ per a aconseguir que les empreses de Castelló puguen accedir a les ajudes del Govern

 

  • El president de la Diputació considera que per l’excepcionalitat de la situació s’han de trobar fórmules excepcionals per a salvar les exigències que imposa la llei estatal de subvencions

 

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, defensa la continuïtat i l’eficàcia del moviment sorgit al voltant del manifest ‘Salvem la ceràmica’ impulsat pels ajuntaments del clúster industrial i la pròpia institució, que en primera instància ha ajudat a posar en l’agenda nacional la problemàtica per la qual ve travessant el sector i a conscienciar al Govern d’Espanya sobre la necessitat d’activar un paquet d’ajudes. En la seua opinió, “la qual cosa ara procedeix és continuar treballant per a salvar el sector millorant el reglament que regirà la concessió i agilitzant al màxim els terminis”.

El dirigent provincial considera que “s’ha obert una senda per la qual convé continuar avançant a fi d’aconseguir l’objectiu de salvar milers de llocs de treball i l’estabilitat econòmica de moltes famílies de la província de Castelló”.

Segons explica “és temps de perseverança i unitat, hem alçat la veu per a fer sentir a Madrid el problema de la societat castellonenca i ara no podem parar”. En conseqüència, “continuarem donant tot el nostre suport a les reivindicacions d’un sector que resulta vital per a la viabilitat d’aquesta terra”.

Les reflexions efectuades hui per Martí van en la línia dels acords ahir en la taula de seguiment, en el sentit de recolzar les al·legacions que les patronals i els sindicats presentaran a l’esborrany de reglament que regirà la concessió de les ajudes. Cal recordar que els integrants d’aquest fòrum van posar de manifest la necessitat de salvar l’exigència de l’actual llei estatal de subvencions que impedeix l’accés a les mateixes de les empreses que tinguen una demora en els seus pagaments de més de 60 dies. Martí considera que “si no som a temps de canviar la llei, almenys, caldrà buscar la fórmula excepcional per a un problema tan urgent i excepcional com en el que ens ocupa”.

La taula de seguiment també va considerar que en aquests moments no té sentit que les ajudes vagen condicionades al fet que el 50% de les mateixes es destinen a inversions relacionades amb l’eficiència energètica”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar