José Martí assistirà el dijous a Brussel·les a la reunió de Partenalia, la xarxa europea de governs intermedis

  • El president de la Diputació, que viatja acompanyat pel diputat de Relacions Internacionals, Pau Ferrando, participarà en el Consell Polític de l’entitat, en un fòrum sobre turisme de proximitat i en una trobada amb el president del Comité Europeu de les Regions

Dijous que ve dia 13 d’octubre el president de la Diputació de Castelló, José Martí, assistirà a Brussel·les a la reunió del Consell Polític de Partenalia i a la posterior trobada que aquesta entitat ha organitzat amb el president del Comité Europeu de les Regions, Vasco Alves Cordeiro. Prèviament participarà en la jornada que programa Partenalia en el marc de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats sobre l’impuls del turisme de proximitat a través de la promoció del patrimoni local. Durant la seua estada en la capital comunitària Martí estarà acompanyat pel diputat provincial de Relacions Internacionals, Pau Ferrando.

Partenalia és una xarxa que agrupa administracions de segon nivell de diversos països de la Unió Europea, entre les quals es troba la Diputació de Castelló. S’encarrega de millorar la visibilitat de les entitats locals intermèdies, representar els seus interessos a la Unió Europea, promocionar polítiques comunes a nivell local i actuar com a plataforma. El seu gran objectiu és la defensa de la participació dels governs locals intermedis en els processos de presa de decisions per a donar forma a les polítiques comunitàries, regionals i locals, especialment, en matèria de finançament i gestió.

Pla d’Acció

En l’ordre del dia del Consell Polític figura el debat sobre el Pla d’Acció 2022-2023, que inclou entre altres temàtiques assumptes com la captació de fons europeus i l’impuls de la digitalització.

Turisme de proximitat

La jornada sobre turisme de proximitat es produeix en el nou context europeu originat arran de la pandèmia, en el qual ha guanyat pes la tendència a viatjar a llocs més pròxims al de residència habitual, redescobrint el seu patrimoni natural i cultural.

És una opció més ecològica, que dota de major protagonisme al ferrocarril i contribueix a disminuir la petjada de carboni. Una manera de viatjar que a més serveix per a lluitar contra la despoblació i revitalitzar l’economia i la creació d’ocupació en les zones rurals.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar