Ja estan disponibles les ajudes econòmiques de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre per a les víctimes de violència de gènere

 

  • Han entrat en vigor els descomptes per a les guarderies municipals, activitats esportives municipals i preus públics, en els quals s’inclouen la Escola de Pasqua i Escola d’Estiu

 

Les dones víctimes de violència de gènere veïnes d’Alcalà-Alcossebre ja poden acollir-se a les ajudes econòmiques aprovades per l’Ajuntament perquè aquest col·lectiu quede equiparat amb altres considerats en situació de vulnerabilitat econòmica.

En el cas de les ajudes econòmiques per als xiquets i xiquetes que acudeixen a les guarderies municipals, podran acollir-se a una subvenció del 50% amb un límit màxim de 100 euros. D’aquesta manera, els i les menors fills o filles de les víctimes de violència de gènere queden equiparats amb els de famílies nombroses i famílies monoparentals. Per a acollir-se a aquestes ajudes, han de presentar la sol·licitud corresponent amb documentació acreditativa en el Registre de l’Ajuntament. Les bases poden consultar-se en el Portal de Transparència Municipal, en l’Apartat Ajudes i Subvencions.

Pel que fa a les taxes de les activitats esportives municipals, tindran una reducció del 40% tal com ja s’aplica a persones majors de 65 anys, persones desocupades, famílies nombroses, famílies monoparentals i persones amb discapacitat. En el moment de realitzar la inscripció, ha d’acreditar-se la condició de violència de gènere, per a poder aplicar la reducció.

També s’han modificat l’Ordenança Reguladora de Preus Públics, la qual cosa suposarà que les víctimes de la violència de gènere compten amb tarifes reduïdes per a activitats com l’Escola de Pasqua i Escola d’Estiu i visites guiades.

La regidora de Benestar Social i Igualtat, Melina Fradejas, ha destacat que “les víctimes de la violència de gènere pateixen una gran vulnerabilitat i des de l’Ajuntament tenim clar que hem d’ajudar-los en tot el possible” i destacava que “en cas de requerir més informació sobre aquestes ajudes, poden dirigir-se als Serveis Socials Municipals”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar