Ignasi Garcia defensa la inversió de més de 600.000 euros en les dues depuradores de Matet i Pavías de la mà de la Diputació de Castelló i l’Epsar

  • Garcia: “Portem el servei de depuració d’aigua a dos dels municipis més menuts de les nostres comarques per tal que tinguen accés a un servei de qualitat com la resta de municipis”

 

El diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, acompanyat per l’alcaldessa de Pavías, Maria del Carmen Vives, ha visitat la nova Estació de Depuradora d’Aigua Residual (EDAR) del municipi, executada gràcies al conveni de la Diputació de Castelló i l’Epsar per a la construcció de depuradores en municipis de menys de 5.000 habitants.

Durant la visita, Garcia ha assenyalat que “Matet i Pavías són dos de les darreres depuradores que hem finalitzat en els darrers anys i en les que hem invertit més de 600.000 euros amb l’objectiu de portar serveis de depuració d’aigua a dos dels pobles més xicotets de la nostra província, per tal que tinguen serveis de qualitat com la resta de municipis”.

En aquest sentit, l’alcaldessa del municipi ha reivindicat la importància de comptar amb inversions d’eixa magnitud per part de la Diputació i de l’Epsar, “ja que per a un Ajuntament com el nostre és molt difícil aconseguir pressupost per a la creació d’aquest tipus d’instal·lacions”.

En concret, l’import d’aquestes infraestructures ha sigut 296.107,50 euros per a la depuradora de Matet, i 321.627,71 euros per a la de Pavías, dels quals l’Epsar ha finançat el 90 % del pressupost inicial.

“Una aportació segons conveni que es preveu modificar perquè arribe al 90 % del cost final i que permet així salvar la inflació dels preus dels materials i seguir construint i mantenint depuradores sense repercussió en el limitat pressupost de la nostra Diputació”, ha explicat Garcia.

La Diputació de Castelló gestiona l’explotació de 104 depuradores de municipis de menys de 5.000 habitants. L’obra de construcció de la nova EDAR i de la xarxa de col·lectors de Pavías, finalitzada en agost de 2021, ha dotat de la infraestructura bàsica de depuració a la població d’aquest municipi de Castelló.

A més, està previst que la nova planta puga rebre les aigües de la xarxa de sanejament de la població d’Higueras, mitjançant la construcció d’una estació de bombeig.

Aquesta obra va ser finançada a través del conveni per a la construcció i remodelació d’infraestructures d’Epsar amb la Diputació de Castelló, orientada a millorar i modernitzar les EDAR dels municipis de menys de 10.000 habitants, així com a connectar els nuclis de població disseminats en el període comprés entre 2022 i 2025.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar