Falomir (PSPV) proposa un pacte per les energies renovables que garantisca la instal·lació de plantes “amb total respecte al territori”

El portaveu socialista reclama unitat als partits polítics per a defensar una transició energètica “justa” que camine cap a la total descarbonització d’Espanya el 2030

El portaveu socialista a la Diputació de Castelló, Samuel Falomir, ha estés la mà a tots els partits representats al ple provincial per a arribar a un gran pacte a favor de les energies renovables “que faça compatible la instal·lació de plantes amb la defensa del territori”. En la seua intervenció, Falomir ha defensat que cal promoure “el desplegament de plantes productores de llum solar a la nostra província amb plenes garanties de sostenibilitat”. En cas de prosperar la iniciativa, seria el primer gran acord multipartit de la legislatura.

El cap visible del grup socialista planteja l’elaboració d’una planificació “realista i sensata” que oriente la seua ubicació i evite la concentració i impactes irreversibles sobre el paisatge”. Samuel Falomir ha precisat que el PSPV “no està en contra dels parcs solars” però que cal buscar un terme mig perquè aquestes plantes de producció d’electricitat no acaben substituint per complet les terres de cultiu. “S’han d’explorar vies que eviten la implantació sense control de parcs de renovables i s’ha d’apostar per l’establiment de plantes ordenades, eficients, respectuoses amb l’entorn i consensuades amb els municipis”.

Falomir ha assegurat que “tenim un compromís ferm per a fer-li front al canvi climàtic i per a fomentar una transició energètica i ecològica justa” i ha incidit que l’impuls del consum de renovables “és una oportunitat per a la nostra província per a ser més sostenible i deixar de dependre d’altres països a l’hora de subministrar energia a les llars”. “En aquesta qüestió hem d’anar totes i tots a una per a seguir amb el full de ruta del govern central per a la descarbonització d’Espanya el 2030. Hem de tancar l’aixeta als combustibles fòssils i apostar per les renovables, però insistisc que cal fer-ho des del total respecte al medi ambient”.

Aprovació de la moció de suport al ‘parany’
La moció presentada pel grup socialista en torn la pràctica del ‘parany’ ha comptat amb el suport de la pràctica majoria dels diputats presents. Així doncs, la Diputació de Castelló disposa de l’aval polític per a sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient l’autorització de les proves de la cistella malla per al tord i donar així una solució legal a la pràctica tradicional del ‘parany’ a Castelló.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar