Falomir (PSPV) destaca que 25.000 autònoms de Castelló es beneficiaran de la reducció de quotes impulsada pel Govern espanyol

 

El secretari general valora el talant negociador de l’executiu de Pedro Sánchez i remarca que “ens permetrà tindre un sistema de cotització més just”

El secretari general del PSPV de Castelló, Samuel Falomir, xifra en 25.000 els autònoms que es beneficiaran de la rebaixa de quotes impulsada pel Govern espanyol amb el vistiplau dels agents socials. Falomir valora “positivament” el nou sistema de cotització perquè considera que “ens permetrà tindre un sistema més just”. Fins al moment, apunta, “cotitza el mateix una persona que percep 500 euros al mes que una altra que en guany més de 5.000, el que és totalment injust i descabellat”. La reforma, que implica passar d’un únic tram de pagament a 15, començarà a aplicar-se amb l’any nou i es culminarà el 2025.

Samuel Falomir destaca que el nou sistema de cotització afavorirà especialment les dones i persones joves, a dos de cada tres, el que pretén ser un estímul per a l’emprenedoria. Per al dirigent socialista es tracta “d’una reforma que enforteix als autònoms i li aporta major valor afegit a la nostra economia productiva”. A aquest respecte, Falomir assegura que el nou sistema de quota permetrà que els treballadors per compte propi milloren les seues bases de cotització i, per tant, generen pensions de major quantia. Cal destacar que, ara, la prestació mitjana d’una persona autònoma és un 40 per cent menor que la d’una assalariada.

MAJOR PROTECCIÓ SOCIAL
Al mateix temps, el secretari general provincial valora com per primera vegada s’estableix un sistema que atorgarà prestacions per cessament d’activitat dignes als autònoms. “Protegir els autònoms és fonamental per a mantindre el dinamisme de l’economia perquè són essencials per a la generació de lloc d’ocupació i de riquesa”. En aquest sentit, Samuel Falomir recorda que, durant la crisi pandèmica, “el govern no ha deixat tirat els autònoms com sí va fer el PP ara fa 10 anys. Ara ens hem posat del seu costat obrint múltiples línies d’ajuda i de finançament perquè pogueren mantindre en peu el seu projecte professional”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar