Falomir defensa la política educativa del Govern de Pedro Sánchez “per a assegurar la creació de noves oportunitats per a la joventut”

 

El secretari general provincial destaca la nova Llei de Formació Professional per a garantir l’accés al sistema educatiu en igualtat de condicions

El secretari general del PSPV de Castelló, Samuel Falomir, afirma que “l’impuls de la nova Llei de Formació Professional serà fonamental per a connectar el sistema educatiu amb el productiu, creant noves oportunitats per a la joventut i permetent que puguen construir el seu propi projecte de vida”. D’aquesta manera, el dirigent socialista reivindica que “el Govern de Pedro Sánchez ha demostrat el seu compromís amb el sistema educatiu, garantint l’accés en igualtat de condicions de tot l’alumnat”.

A més, Falomir ha detallat que tots aquells que cursen estudis de batxillerat, FP i universitaris veuran augmentades les beques amb una ajuda complementària de 100 euros inclosa en el Pla d’Estalvi Energètic. Una inversió total de 2.134 milions d’euros destinada a beques en 2022 que servirà per a “protegir el dret a l’educació i garantir que les beques arriben a les famílies i alumnes que més ho necessiten”, ha afirmat.

“La formació dels més joves serà una peça fonamental per a la creació d’un sistema productiu amb major capacitat de generar ocupació de qualitat per a tots i totes”. En aquest sentit, el dirigent socialista ha posat l’accent en les accions que s’han impulsat des del Govern d’Espanya per a reduir el nombre de persones joves sense treball, reduint les taxes d’abandonament primerenc dels estudis, impulsant la mobilitat amb la reducció del preu dels abonaments de transport públic, i ampliant l’oferta de formació professional amb 200.000 noves places entre 2021 i 2023.

“L’FP que defensa aquest Govern va encaminada a donar resposta a les necessitats del mercat laboral i assegurar l’estabilitat de les ocupacions, més encara, entre els més joves, que és el col·lectiu que més acusa la temporalitat”, ha destacat Falomir, qui ha posat en valor el nou model formatiu, ja que “l’oferta de places i graus de Formació Professional augmenta, tota la formació serà dual i inclourà un període de pràctiques en les empreses, millora el sistema d’acreditació de competències professionals i facilita l’accés a la universitat”, ha finalitzat.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar