Falomir celebra que la diplomàcia espanyola haja tombat a Europa el retorn dels peatges: “L’AP7 continuarà sent gratuïta perquè és el compromís dels socialistes”

El secretari general provincial reprotxa al PP que mentira durant la campanya del 23J i mostra la seua satisfacció perquè Brussel·les “ha ratificat el que sempre ha defensat el president Sánchez”, que no es tornarà a pagar per l’ús de la xarxa viària

L’Executiva Provincial del PSPV de Castelló ha assenyalat, a través del secretari general, Samuel Falomir, que l’anunci de Brussel·les que eximeix Espanya d’adoptar un pla per a retornar els peatges a les carreteres “és la millor prova que el PSOE mai ha volgut aplicar el pagament per l’ús de la xarxa viària i que ha desplegat una batalla diplomàtica a tots els nivells fins a aconseguir eliminar aquesta imposició d’Europa”. Falomir ha destacat que l’Estat, gràcies a la mà esquerra del president Pedro Sánchez —qui cal recordar va aconseguir que Espanya fora el primer país en rebre fons comunitaris— es lliura d’imposar una càrrega impositiva a les autovies i ha traslladat les condolences al PP “perquè esperaven amb candeletes que es cruixira els espanyols per a baixar al fang”. “No serà així, no haurem de pagar per circular per la xarxa espanyola de carreteres. El PP ha estat mentint tota la campanya del 23J afirmant que així ho volíem i ara Europa, una vegada més, els ha callat la boca perquè hem aconseguit que els interessos d’Espanya prevalguen”. “Brussel·les ha ratificat el que deia el president Sánchez, que no hi haurà peatges”.

El representant socialista ha recordat que l’alliberament de l’AP7 és una fita històrica per a la província de Castelló “que porta el segell socialista”, una mesura, ha assegurat, que “ha ajudat a vertebrar de nord a sud el nostre territori i que ha comportat per a molts usuaris i usuàries d’aquesta via, tant a nivell personal com empresarial, importants estalvis per a les seues butxaques”. Una firma de transport, per exemple, ha deixat de pagar fins a 500 euros mensuals per creuar d’Almenara a Vinaròs en camió, “una baixada d’impostat molt lluny de les que es trau el PP de la màniga, no majors a 100 euros anuals, i amb les que proclamen que acaben amb l’infern fiscal que, segons ells, vivíem”. Mirant enrere, ha tirat d’hemeroteca per a desennuvolar lament dels directius del PP “que fa quasi cinc anys van anunciar que s’establiria un peatge ‘tou’ a l’AP7 quan s’acabara la concessió en 2020”. “Per sort, no estaven al govern i el PSPV els va parar els peus”.

“Ni l’AP7 ni cap altre vial d’alta capacitat de les nostres comarques tornarà a ser de pagament. Som la garantia que anem a guanyar millors comunicacions i ho farem modernitzant i ampliant la xarxa viària, com el recent anunci de la finalització de les obres d’ampliació de l’N232 al Port de Querol en el tram que falta fins a Morella, o amb la culminació dels treballs del corredor mediterrani al pas per Castelló”. En aquest punt, Samuel Falomir ha afirmat que “una vegada es culminen aquests projectes la nostra economia viurà ‘un abans i un després’, ja que es multiplicarà exponencialment la nostra capacitat exportadora i importadora”. Tot això, ha continuat, “contribuirà a enfortir la indústria castellonenca, fer-la més competitiva i puntera i generadora de llocs d’ocupació de qualitat”.

“El PSOE opta per estar al costat de la ciutadania i, al mateix temps, d’una mobilitat més verda i sostenible”. A Brussel·les, a banda d’eliminar el pagament per l’ús de carreteres, Espanya s’ha compromés a augmentar la presència del transport públic per tal que contribuisca a reduir les emissions del transport per carretera”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar