Èxit rotund de visitants i vendes en la XX Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi aquest cap de setmana

 

Iván Sánchez Cifre: “Ha sigut un esdeveniment molt bo per al poble, els veïns i per al nostre teixit turístic i comercial”

La XX Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi ha sigut un èxit rotund de visitants, de vendes i d’activitats. Milers de persones han pogut gaudir aquest passat cap de setmana de l’experiència, el coneixement i els productes que han oferit un centenar d’expositors en aquest esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Sant Jordi.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, que ha participat activament en moltes de les activitats programades aquests dies, ha assegurat que “sens dubte, ha sigut un cap de setmana perfecte per al poble, els veïns i el nostre teixit comercial i turístic perquè el poble ha rebut milers de visites i no hi ha hagut incidents destacables. Ha sigut un gran èxit en tots els sentits, aconseguit en gran part gràcies a la col·laboració de moltes associacions que s’han bolcat en aquest esdeveniment”.

I és que han sigut dos dies intensos amb activitats pròpies de l’artesania tradicional, actuacions musicals, exhibicions amb animals, degustació de productes i activitats infantils. Cal tindre en compte que es tracta de la major mostra d’oficis tradicionals d’Espanya, per la qual cosa ha atret a milers de visitants tant de la comarca com a nivell nacional.

La XX Mostra d’Oficis Tradicionals s’ha celebrat en la Plaça Major de Sant Jordi i els seus carrers annexos, amb la participació d’artesans de tota Espanya, entre els quals hi havia vidrers, restauradors d’antiguitats i fòssils, cistellers, alpargaters, artesans de la fusta, apicultors, saboners, forjadors, artesans de morters de pedra, fabricadores d’instruments tradicionals, picapedrers, viticultors, formatgers, escultors, guarnicioneros i molts més. A més, de la mà dels propis mestres artesans els visitants han gaudit de demostracions d’oficis que ja es troben en vies d’extinció.

D’altra banda, la gastronomia i la restauració també han tingut el seu propi protagonisme en aquesta XX Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi, ja que, durant tot el cap de setmana, en la Plaça de l’Església hi ha hagut una zona gastronòmica amb tres food trucks i el Fossar Vell s’ha convertit en una zona de degustació de cerveses artesanes, caves i vi.
Encara que ha finalitzat la Mostra, es manté oberta l’exposició “100 revistes dels fulls de Sant Jordi del Maestrat”, publicades entre 1996 i 2022. Estan exposades en el Centre Cívic de la Plaça Major fins al dia 13 d’agost, a càrrec de la “Associació dels Jordiens Absents”. Aquesta exposició comparteix espai amb la de “120 *Anys de Música, Història d’una *trajectória musical 1902-1992/1992-2022”, que es va inaugurar en les Festes Majors i ara continua activa.

 

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar