Encesa de torres, talaies i talaiots de la mediterrània pels drets humans

Aquest dissabte 13 gener de 2024, Rossell i La Sénia, juntament amb altres poblacions de Catalunya, Aragó, País Valencià i Catalunya del Nord, se sumen a la iniciativa de l'encesa de torres, talaies i talaiots a la Mediterrània per reivindicar els drets humans i recordar que aquesta mar ha estat històricament un lloc de contacte, comunicació i germanor. En aquest acte participen 44 torres punts d'encesa entre Catalunya i València, coordinades per el Institut Ramon Muntaner, però arreu de la Mediterrània hi ha uns 150 punts d'encesa. La iniciativa destaca la importància simbòlica de la il·luminació d'aquestes torres com a gest de solidaritat i consciència compartida en la defensa dels valors humans en la regió mediterrània.

Aquestes poblacions es congregaran a les 18:30h per encendre bengales en memòria de les persones que han perdut la vida intentant arribar a Europa amb l'esperança d'una vida millor. Rossell i La Sénia, compartint història i present, reconeixen la importància de les torres com a mitjans de comunicació, que van ser essencials fins i tot en èpoques passades. Els campanars, fins molt recentment, han mantingut aquest paper comunicatiu en els dos pobles.

Amb una rica herència cultural compartida, les dues comunitats transmeten tradicions, costums i llenguatge, amb forts lligams socials i econòmics evidents, com es reflecteix en la Mancomunitat de la Taula del Sénia.

Activitats com aquesta reforcen els vincles i destaquen la importància de la unió entre els pobles de les dues bandes del riu Sénia.

Programa actes Rossell, dissabte 13 de gener de 2024

18:00: Arribada al Campanar

18:15: Lectura del Manifest

18:30: Encesa de bengales.

Programa actes la Sénia, dissabte 13 de gener de 2024

18h: Concentració a la torre del carrer Major/Galileu. Explicació del projecte i visita a la torre.

18:20h: Lectura del manifest.

18:30h: Encesa de torxes.

18:40h: Actuació musical.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar