Els 135 municipis de la província cobren protagonisme en el Nadal de la Diputació de Castelló

L’arbre de Nadal muntat en el vestíbul del Palau Provincial està adornat amb 135 boles, una per a cadascun dels municipis de Castelló

El palau provincial instal·la per primera vegada el Naixement del Betlem que es pot visitar en l’entrada de la Diputació

“Els 135 municipis de la província estan en el centre de totes les nostres accions de govern i ara, en estes dates tan entranyables, volem que cadascun dels racons de la nostra província siga present en el Nadal de la Diputació”, ha afirmat la presidenta Marta Barrachina

Els 135 municipis de la província de Castelló són els protagonistes del Nadal de la Diputació de Castelló. L’arbre de Nadal muntat en el vestíbul del Palau Provincial està adornat amb 135 boles, una per a cadascun dels municipis de Castelló pel que cadascuna porta el nom de cada localitat.

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha indicat que “els 135 municipis de la província estan en el centre de totes les nostres accions de govern i ara, en estes dates tan entranyables, volem que cadascun dels racons de la nostra província siga present en el Nadal de la Diputació”.

La primera presidenta de la Diputació ha subratllat que “des de la Diputació de Castelló treballem amb el compromís de recuperar una província de prosperitat, solidaritat, esperança i felicitat per a tots, premisses que dirigeixen la nostra política provincial i que ara, durant el Nadal, cobren més força”.

I, a més del muntatge de l’arbre de Nadal que conjumina tota la província, la Diputació de Castelló suma ambient nadalenc amb el muntatge, per primera vegada, del Betlem, que es pot visitar en l’entrada del Palau Provincial. “Volem que esta tradició tan arrelada i amb tant de simbolisme per als castellonencs estiga més que present en la Diputació de Castelló i, per això, volem aconseguir del Palau Provincial el millor aparador del Nadal”, ha afegit la presidenta Marta Barrachina.

Concurs de postals

A més del Nadal en el Palau Provincial, la Diputació de Castelló estén l’esperit nadalenc de nord a sud de la província amb motiu del XIII concurs de postals de Nadal. El certamen té l’objectiu d’impulsar les tradicions nadalenques que se succeeixen de llarg a llarg de la província a través de les creacions de l’alumnat dels centres educatius.

El concurs està dirigit als alumnes matriculats en els centres públics, concertats, privats i d’educació especial, situats a la província de Castelló. La temàtica de les postals haurà de fer al·lusió al Nadal a la província i es premiarà l’originalitat de la idea, l’adaptació de la tècnica a l’edat, la qualitat del treball, així com l’adaptació a la temàtica que exigeix el concurs. El lliurament dels treballs es realitzarà fins al dimarts 12 de desembre a les 14.00 hores en l’Àrea d’Acció Social de la Diputació de Castelló. La decisió del jurat s’emetrà el dijous 14 de desembre i el dia 20 de desembre tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis. Després d’això, els treballs seleccionats estaran exposats en el vestíbul de la Diputació Provincial de Castelló pel que estes creacions sumaran encant nadalenc i mostraran el talent dels estudiants de la província.

‘Les Nadales del Betlem de la Pigà’

I, a més de l’art a través del concurs de postals, la Diputació de Castelló també reforça la seua aposta per la música nadalenca amb el cicle de concerts corals ‘Les Nadales del Betlem de la Pigà’ que es desenvolupa en diferents municipis de la província. La interpretació de nadales compostes per la castellonenca Matilde Salvador, està a càrrec de la formació Música Viva de Nules i després del seu inici a Morella el passat 2 de desembre, la següent data és demà divendres 8 de desembre a les 20.00 hores. A més, el dissabte 9 de desembre, a les 19.30 hores, així com el diumenge 10 de desembre, 19.00 hores, les nadales s’interpretaran a l’Auditori Metropol de Torreblanca i Saló Multifuncional de la Pobla Tornesa, respectivament. Així mateix, el divendres 15 de desembre, l’Església Parroquial Sant Joan Baptista de Vall d’Alba acollirà el concert musical a les 20.00 hores. Mentre que ja en la setmana de Nadal, serà primer l’Església de l’Assumpció de Xilxes el divendres 29 de desembre i després l’Església Parroquial de La nostra Senyora de l’Assumpció de Llucena, el dissabte 30 de desembre, els qui abans d’acomiadar l’any 2023 acullen en els seus municipis el primer cicle de concerts. Tots dos se celebraran a les 20.00 hores.

Fira de Nadal Castelló Ruta de Sabor

A més de l’art i la música, el sabor de la província també està més que present en el Nadal de la Diputació de Castelló. En eixe sentit, la plaça Hort dels Corders acull des de demà divendres 8 fins al diumenge 10 de desembre la Fira de Nadal Castelló Ruta de Sabor.

Durant estos dies, este enclavament es convertirà en el millor aparador gastronòmic de Castelló on els assistents podran descobrir els sabors més típics d’esta època a la província amb productes de proximitat i de gran qualitat. Així mateix, la programació contempla showcookings que oferiran els tres restaurants amb Estrella Michelin de la província. El Restaurant Cal Paradís de Vall d’Alba realitzarà una demostració culinària el divendres 8 de 19.00 a 20.00 hores, mentre que des del restaurant Atalaya d’Alcossebre ho faran el dissabte 9 d’11.30 a 12.30 hores i el showcooking del diumenge 10 de 12.00 a 13.00 hores estarà a càrrec del restaurant Raúl Resino de Benicarló. El mercat romandrà obert el divendres 8 i dissabte 9 de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 22.00 hores, mentre que el diumenge 10 l’horari serà de 10.00 a 15.00 hores. Tota la informació es pot consultar en la web https://castellorutadesabor.dipcas.es/va/fira-de-nadal-castell-ruta-de-sabor.html.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar