El senador socialista per Castelló Artemi Rallo publica el llibre ‘Investiduras fallidas y constitución ignota (2015-2020)’

El senador socialista per Castelló Artemi Rallo publica el llibre ‘Investiduras fallidas y constitución ignota (2015-2020)’

L’autor aprofita la privilegiada posició com a observador directe des del seu escó i aprofundeix en la identificació de les llacunes constitucionals detectades i en l’avaluació d’alternatives

Castelló. 21-2-2021.- El senador del PSPV-PSOE per la província de Castelló, Artemi Rallo, ha publicat el llibre ‘Investiduras fallidas y constitución ignota (2015-2020)’ editat pel Centre d’Estudis Polítics i Constitucionals, una obra que va molt més enllà d’una descriptiva crònica polític-constitucional de l’Espanya de 2015-2020.

Aprofitant la privilegiada posició de l’autor com a observador directe des del seu escó del Congrés dels Diputats i del Senat, esta obra aprofundeix en la identificació de les llacunes constitucionals detectades i en l’avaluació d’alternatives.

“La vida política espanyola de l’últim lustre ha estat plagada de múltiples primeres vegades, jornades històriques i successius episodis inèdits activant-se mecanismes constitucionals dels quals es dubtava, políticament i doctrinalment, de la seua virtualitat i es presumia, fins i tot, la seua inviabilitat pràctica”, ha apuntat Rallo.

Dues investidures fallides i, per tant, dues repeticions electorals evidencien la necessitat d’analitzar alternatives al model vigent i les seues dificultats per a prosperar en benefici de la governabilitat. Els successius avatars constitucionals viscuts han compromés la posició neutral de la Corona, han evidenciat riscos desconeguts de col·lapse sistèmic, han provocat el xoc institucional entre Parlament i Govern i han posat en qüestió el marc legal aplicatiu dels estats excepcionals.

Biografia

Artemi Rallo Lombarte és Catedràtic de Dret Constitucional en la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló i portaveu socialista en la Comissió Constitucional del Senat. Ha sigut diputat nacional, director de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, director general del Centre d’Estudis Jurídics del Ministeri de Justícia i diputat en les Corts.

S’ha ocupat de l’estudi del dret a l’oblit en Internet, de les xarxes socials, el dret europeu de protecció de dades, les administracions independents, les garanties electorals o el pluralisme informatiu. Ha impartit conferències en universitats i trobades científiques celebrades a Oxford, Ottawa, Los Angeles, Mont-real, Washington, Tel Aviv, Estrasburg, Cambridge, Grenoble, Brussel·les, Londres, Buenos Aires, Mèxic, Bogotà, Montevideo, Jerusalem, Panamà, Berlín, París, Casablanca, Zagreb, Roma, Santiago de Xile, Caracas, etc.

Ha sigut investigador principal en projectes d’investigació nacionals i europeus sobre la reforma del sistema europeu de protecció de dades i l’enfortiment de la cooperació entre Autoritats de Protecció de Dades.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Tírig reclama major assistència mèdica

L’alcalde de Tírig, Juanjo Carreres, torna a demanar a la Conselleria de Sanitat major i millor cobertura sanitària en el municipi. “Parlem de la tornada,