El PSPV-PSOE de Xert i la Salzadella alerten sobre la retallada de tres unitats escolars del cra l’ullastre que contempla el govern mazon en l’arranjament per al pròxim curs

El CRA L’Ullastre agrupa els escolares de Xert, Salzadella i Tírig en 11 unitats
El Consell Escolar ha presentat al·legacions contra la retallada.

Els portaveus del grup municipal socialista als Ajuntaments de Xert i La Salzadella, Jordi Tena i Chechu Chaler han alertat sobre la retallada d’unitats que la Conselleria d’Educació té previst realitzar en el CRA (Col·legi Rural Agrupat) l`Ullastre de Xert, La Salzadella i Tírig, segons la proposta d’arranjament per al curs 2024-2025 ja publicada.

La proposta contempla una retallada de 3 unitats, dues de primària i una d’infantil en un CRA que actualment té 4 unitats d’infantil i 7 de primària repartits entre els aularis de La Salzadella, Xert i Tírig , que acullen a un centenar d’alumnes. Una unitat d’infantil i una altra de primària deixarien d’existir a Xert i una d’infantil a La Salzadella.

El Consell Escolar del Centre, amb el suport de l’AMPA ( Associació de Mares i Pares d’Alumnes) i del AFA ( Associació de Familiars d’Alumnes) ha presentat al·legacions contra aquesta retallada davant la Direcció Territorial.

Tena i Chaler consideren des del PSPV-PSOE que de confirmar-se la retallada és molt mala notícia per a un centre els alumnes del qual estan repartits en tres municipis distants entre si de 12 a 20 km, la qual cosa ja suposa un problema per als professionals que treballen en aquests aularis.

Davant la proposta del Consell de Mazón, que s’inscriu en una retallada generalitzada que afecta de ple a la província de Castelló, segons han denunciat els propis sindicats del sector, els portaveus del PSPV-PSOE exigeix als governo municipals, que en aquests dos municipis són precisament del PP, que realitzi les gestions necessàries perquè aquesta retallada no es dugue a terme.

Els portaveus socialistes a Xert i La Salzadella considera fonamental mantenir totes les unitats en el CRA l’Ullastre per a tenir una educació pública adequada sense que els professionals hagin de fer esforços extraordinaris. D’altra banda Tena i Chaler recorden que mantenir l’educació pública de qualitat és un dels pilars imprescindibles per a lluitar contra la despoblació dels pobles de l’interior. Xert ha perdut 160 habitants des de 2011 a 2023 mentre que la Salzadella ha perdut 186 habitants en el mateix període segons l’Institut Nacional d’Estadística.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar