El PSPV PSOE de Ports Maestrat denúncia que el govern de Mazón elimina el programa de foment d’ocupació Emdona que era excusiu pler a dones i demana que rectifiqui

Alcaldes socialistes d’aquestes comarques mostren la seva preocupació perquè en data d’avui i amb 4 mesos de retard no s’ha tret cap programa de foment d’ocupació.

Aquests programes d’ocupació del govern de Ximo Puig han permès contractar en 2023-24 a més de 380 persones en Ports Maestrat amb una inversió que va rondar els 4 milions d’euros.
El PSPV PSOE de Ports Maestrat ha denunciat que la Generalitat de Mazón ha eliminat el programa de foment d’ocupació femenina denominada Emdona i que oferia la possibilitat de discriminació laboral positiva per a la dona, de vital importància en municipis en risc de despoblació com és el cas de molts de l’interior d’aquestes comarques.

La secretària general de PSPV PSOE de Ports Maestrat i alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, en nom dels alcaldes socialistes d’aquestes comarques, com els de Cervera, Traiguera, Càlig, Rossell, Santa Magdalena, Albocasser o Vil·lafranca entre altres, ha mostrat el seu malestar pel que suposa de negativa la decisió del govern Mazón en aquest aspecte de foment d’ocupació femenina. A més l’alcaldessa de Sant Mateu també ha expressat el sentir dels seus col·legues alcaldes que estan molt preocupats en comprovar que pràcticament a un de maig, el Govern de PP Vox no ha tret cap programa de foment d’ocupació. En alguns programes això suposa un retard de 4 mesos respecte a l’actuació de l’anterior govern presidit per Puig.

Besalduch assenyala que aquests plans d’ocupació suposen per als petits municipis de l’interior una possibilitat de millorar els serveis que s’ofereixen als ciutadans com la neteja viària, la defensa contra incendis, la millora en la part administrativa o de serveis de l’ajuntament. I el que és fins i tot més important, la possibilitat d’oferir ocupacions a moltes persones en municipis petits en risc de despoblació on les oportunitats laborals privades són escasses.

En l’últim exercici del govern de Puig amb una inversió del voltant de 4 milions d’euros a les comarques del Maestrat i Ports s’han pogut oferir més de 380 ocupacions temporals. En el cas dels municipis de l’interior esmentats amb governs socialistes com Sant Mateu, Càlig, Vilafranca, Traiguera, Albocàsser, Rossell, Sant Magdalena o Cervera es van contractar 69 persones , 12 per Emdona, de les quals 39 s’han dedicat a treballs de defensa forestal o neteja de vegetació. 14 han reforçat els serveis de neteja d’aquests pobles. 10 han contribuït a millorar l’atenció administrativa dels ajuntaments mentre que 6 han reforçat les tasques de les brigades d’obres i manteniment.

Ana Besalduch remarca que tots aquests municipis de l’interior no disposen de pressupostos municipals que permetin abordar la creació d’ocupacions temporals i per a punt la possibilitat de millorar els serveis que presten als ciutadans si no compten amb la col·laboració de les administracions supramunicipals com la Generalitat.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar