El PSPV-PSOE de la província de Castelló aprova una resolució per a instar a les institucions a promocionar llocs de treball per a joves

La proposta, presentada i defensada pel secretari provincial d’Ocupació, José Vicente Andrés, va ser aprovada per unanimitat

Castelló. 16-2-2021.- El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha aprovat una resolució per a instar a les institucions a la promoció i col·laboració per dissenyar i executar programes d’ocupació dirigits a potenciar l’ocupabilitat dels joves. La proposta va ser presentada i defensada pel secretari provincial d’Ocupació, José Vicente Andrés, en el plenari de l’executiva d’este mes, i va ser aprovada per unanimitat.

La iniciativa també recull la necessitat de promoure la revisió de les accions formatives dirigides a persones desocupades per facilitar la seua ocupabilitat, així com incentivar a les administracions competents a establir bonificacions en les despeses empresarials per la contractació de joves.

Altres aspectes importants que contempla la resolució són: promoure el reforç a les ajudes directes dirigides a la contractació de persones joves; instar a la reforma legal per a l’eliminació de la taxa de reposició en les administracions públiques per afavorir la reducció de les plantilles envellides; i promoure en l’àmbit del sector públic la possibilitat de la jubilació parcial anticipada amb contractes de relleu amb persones joves.

Andrés va explicar que l’emergència sanitària de la COVID-19 ha generat “greus conseqüències econòmiques i socials” derivades de les mesures adoptades per a contenir els contagis, i que, una d’estes conseqüències ha sigut l’augment de la taxa de desocupació dels joves espanyols menors de vint-i-cinc anys fins al 40,1 %, 10 punts per dalt a la de l’any 2019, trencant la tendència descendent iniciada des de l’any 2016.

“La paralització de les activitats de l’hostaleria, de la restauració i dels comerços no qualificats d’essencials ha provocat un greu augment de la desocupació dels joves, significativament de les dones i un increment de la taxa dels aturats de llarga duració entre els menors de vint-i-cinc anys”, va apuntar el secretari provincial.

És per això que, en paraules d’Andrés, “la reincorporació laboral dels joves a l’activitat econòmica és molt necessària per a apuntalar la viabilitat econòmica i la cohesió social de la societat espanyola”, va concloure.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar