El PSPV-PSOE de la província de Castelló aposta per potenciar les dessaladores com a element essencial per a resoldre els problemes de falta d’aigua

El secretari provincial i diputat autonòmic, Ernest Blanch, recorda que en 2027 la Unió Europea prohibirà l’extracció d’aigua dels aqüífers que tinguen excés de nitrats, “per la qual cosa el partit socialista ja treballa per a la resolució d’este problema”

Castelló, 22-03-2021

El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha manifestat la seua aposta perquè des de les administracions implicades es treballe en un estudi amb el qual potenciar l’ús de les dessaladores com a element essencial per a resoldre, definitivament, els problemes de falta d’aigua de qualitat existents a les nostres comarques. En el Dia Internacional de l’Aigua que es celebra hui, el secretari provincial i diputat autonòmic, Ernest Blanch, assenyala la necessitat d’abordar el futur de la gestió de l’aigua i garantir el seu proveïment a les comarques castellonenques.

En este sentit, des de l’executiva provincial es proposa la creació d’un òrgan supramunicipal que permeta garantir les connexions i el proveïment d’aigua necessaris entre les diferents poblacions, ja que la província no disposa d’una xarxa territorial de proveïment hidràulic.

Blanch recorda que en 2027 la Unió Europea prohibirà l’extracció d’aigua dels aqüífers que tinguen excés de nitrats, “per la qual cosa el partit socialista ja treballa per a la resolució d’este problema perquè, en gran part dels aqüífers de la província, l’excés de nitrats és manifest”. En este sentit, l’elaboració d’un pla amb el qual els municipis que el necessiten puguen tindre accés a l’aigua dessalada per al consum, ajudaria també a la sostenibilitat dels aqüífers existents, assenyala Blanch.

El secretari provincial ha apuntat que l’aigua de les dessaladores de Moncofa-Xilxes i Cabanes-Orpesa podrien resoldre definitivament este problema. “Un problema molt seriós perquè, si arribem a 2027 sense resoldre’l, tindrem serioses dificultats de proveïment”, ha apuntat. Finalment, ha recalcat que el partit socialista “aposta perquè l’existència d’aigua de qualitat per sempre i per a tots i l’equilibri mediambiental siguen realitat”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar