El PSPV proposa a la Diputació de Castelló declarar 2024 com a Any Vicent Andrés Estellés “per a homenatjar el poeta valencià més influent del segle XX”

La diputada Ruth Sanz ha demanat que “no es margine la figura d’Estellés”, reconeguda a escala internacional, i anima a l’equip de Marta Barrachina a sumar-se a la iniciativa com han fet els seus companys de partit de València

El PSPV-PSOE de la Diputació de Castelló plantejarà al Ple, a través d’una moció, declarar 2024 com a Any Vicent Andrés Estellés en coincidir amb el centenari del naixement “d’un dels poetes en llengua valenciana més reconeguts i influents del segle XX”. La diputada Ruth Sanz ha destacat que la commemoració a nivell institucional “ha de servir per a posar en valor el treball poètic i assagístic d’aquesta gran figura literària valenciana reconeguda en l’àmbit internacional”. Sanz ha demanat que “no es margine la figura d’Estellés com ja ha fet el Consell i que, per als cercles culturals, ha sigut qualificat d’insult a la intel·ligència”.

A través de la moció, el PSPV proposa a l’equip de govern que organitze al llarg de l’any activitats per a honrar la figura i obra d’Estellés i convertir-la en una oportunitat per a donar a conéixer la seua obra a les noves generacions. En aquest sentit, els socialistes plantegen la celebració de conferències, exposicions i recitals poètics sobre la vida i obra del poeta valencià, així com l’adquisició d’obres del puny i lletra d’Estellés per al Bibliobús amb l’objectiu d’acostar el seu treball a tots els municipis de la província”.

“Vicent Andrés Estellés va ser un poeta compromés amb el seu temps i amb la seua terra i el seu llegat continua sent tan important hui com ho va ser en el seu moment”. “I enguany cobra especial importància en un moment en el qual la llengua d’Estellés es veu amenaçada pels atacs dels governs de dretes”.

Ruth Sanz ha animat al PP de Marta Barrachina a sumar-se a la iniciativa tal com han fet els seus companys de partit de la Diputació de València. “No entendríem que es votara en contra d’aquesta mesura perquè la figura d’Estellés és un orgull per a aquesta terra que ha sobrepassat fronteres”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar