El PSPV denuncia que Mazón aplicarà en 2024 retallades milionàries en polítiques d’ocupació quan encara hi ha 35.000 persones buscant treball a Castelló

Falomir critica que Mazón només demane responsabilitats al Govern mentre es desentén de sectors clau com la ceràmica i la citricultura, a la qual deixa sense ajudes ni gestos com la baixada d’impostos promesa

El secretari general del PSPV de Castelló, Samuel Falomir, recrimina al bipartit PP-Vox de la Generalitat que deixe “fora de joc” les polítiques d’ocupació del seu full de ruta per a 2024 “amb una retallada prevista en tots els seus programes i organismes de més 100 milions d’euros”. Falomir veu contraproduent i inaudit que, amb 35.000 persones buscant treball a la província, el PP passe la tisora en formació i polítiques actives d’ocupació” i afirma que “amb les seues contínues decisions errònies estan posant en risc l’ocupació de milers de persones”.

Samuel Falomir detalla que la Generalitat de PP i Vox s’estrena amb uns pressupostos “precaris per a l’ocupació” amb retallades que van del 20% en Labora i la promoció d’ocupació al 30% que perd l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). “Són retallades que patiran les empreses que, per ordre dels quals venien a recolzar-los, es quedaran sense ajudes a la modernització i altres programes de contractació que va impulsar el president Ximo Puig”.

El dirigent socialista també arremet contra la falta de suport del Consell a sectors clau de l’economia provincial com la ceràmica i la citricultura. “L’absoluta deixadesa de Mazón per a ajudar a la indústria taulellera i el camp es traduirà en més acomiadaments” perquè “amb l’única ajuda del Govern central no és suficient”.

Desatenció del PP de Mazón
“Sis de cada deu persones afectades per un ERTO o ERO a la Comunitat Valenciana són de Castelló i al PP sembla no importar-li res. A nosaltres sí, per això els nostres diputats i diputades a les Corts han presentat esmenes per a revertir aquestes retallades injustes amb la província”. Al fil d’això, defensa que “la Comunitat Valenciana ha pres una perillosa direcció, la de les retallades, que ens convertirà en una autonomia menys competitiva i ambiciosa”.

“El PP valencià només demana que actue Madrid i obvia que, en matèria d’ocupació, també tenen competències”, per això mateix reprotxa que, malgrat les promeses, ara “negue les ajudes promeses al taulell, no preveja baixades d’impostos al sector i desvie recursos destinats a l’agricultura a promoció institucional”. “És un colp clar a la nostra economia”, denuncia.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar