El PSPV denuncia que la plaga de mosquits “desborda Castelló” davant un PP “que no s’ho pren en ganes” i que esquiva fer actuacions especials davant les últimes pluges

La diputada Maria Jiménez acusa la presidenta Marta Barrachina d’oblidar les seues funcions i li retreu que en 100 dies no haja sigut capaç de formular un nou contracte amb tot allò que reclamava la legislatura passada

El PSPV de la Diputació de Castelló, en veu de Maria Jiménez, denuncia que “l’absoluta deixadesa en la gestió del dia a dia de la presidenta Marta Barrachina” està abocant a la província a “una crisi de mosquits sense precedents”. Malgrat entrar en la segona quinzena d’octubre “ens trobem amb una presència anormal de dípters sense que es prenguen les decisions oportunes per a intentar erradicar o, al menys, reduir els focus de cria de larves”. Des del PSPV la preocupació “és màxima” degut a les últimes precipitacions” i davant “la manca de moviment i de presa de decisions del govern del PP”.

La diputada socialista fa seu el balanç del portaveu Samuel Falomir i “suspén” la gestió de Barrachina en relació als mosquits. Ho fa amb dos “motius de pes”, el primer és que “s’haja desentés de la problemàtica al·ludint a la falta de competències” i el segon és que no haja sigut capaç de preparar en els seus primers 100 dies al capdavant de la Diputació un nou contracte antimosquits “amb tot allò que demanava des de l’oposició”. De fet, l’única decisió presa pel PP ha estat prorrogar la contracta fins ara vigent “i que durant tant de temps han desaprovat”. “Serà que no era tan roí”.

Per a Maria Jiménez, aquesta “passivitat i ineficàcia” són una “esmena a la totalitat” a la política d’oposició que el PP va fer  durant els quatre del PSPV al govern “ens els les exigències de mesures urgents i extraordinàries eren recurrents, mentre que ara, ja al comandament de la Diputació, l’única solució que plantegen és culpar els ajuntaments o tirar pilotes fora com si açò no anara amb ells”. “Està clar que la pròrroga del contracte de lluita contra els mosquits és un pegat per a eixir del pas mentre els mosquits devoren la població i els animals”. “El problema de salut pública del que parlaven hui no existeix per al PP”, exclama.

El grup socialista insta a Marta Barrachina a deixar les vacances d’estiu enrere i “posar-se les piles” per a impedir que la plaga de dípters continue agreujant-se. “Ha plogut, hi ha mosquits per tot arreu i el que la ciutadania de Castelló mereix és una resposta eficaç, immediata i responsable per part de les autoritats, que no ho obliden”.

Finalment, la diputada provincial estén la mà a la Diputació per a treballar conjuntament perquè la situació se solucione “tan prompte com siga possible” i recorda que, malgrat els atacs constants i injustificats del PP durant la legislatura passada, “els i les socialistes estarem a l’altura de les circumstàncies”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar