El PSPV denuncia que els hospitals de Vinaròs i La Plana estan en punt d’ebullició en plantar-se els professionals a operar fora d’horari per les retallades del PP

El diputat Rafa Simó exigeix a Mazón i al conseller de Sanitat que s’asseguen amb els metges i sindicats per a buscar solucions “i es deixen de plans unilaterals” com el que ha provocat estes protestes

El portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE a les Corts, Rafa Simó, ha denunciat aquest dimecres que els hospitals de Vinaròs i La Plana es troben “en una situació crítica” per la mala gestió del govern de Carlos Mazón de la sanitat pública castellonenca. Simó ha alertat que els professionals de tots dos centres hospitalaris “s’estan plantant” a fer cirurgies fora de la seua jornada laboral “per l’empitjorament en les seues condicions laborals i remuneracions”.

“Els que venien a solucionar tots els problemes de la sanitat pública valenciana ja han demostrat que les seues fórmules màgiques no han fet més que empitjorar la qualitat assistencial”, ha assegurat Rafa Simó. “Han sigut un fracàs”. El portaveu socialista ha culpat directament al conseller de Sanitat, Marciano Gómez, “per canviar unilateralment el decret que regula les sessions quirúrgiques”, eliminant el pagament per operació.

“Aquesta decisió purament econòmica ha provocat un ‘mosqueo’ considerable entre els professionals sanitaris, que se senten menyspreats per l’executiu del PP i els seus socis d’extrema dreta”, ha explicat. A més a més, ha advertit que aquesta mesura “tindrà un impacte negatiu en la qualitat assistencial i farà que les llistes d’espera es facen grans”.

El diputat per Castelló ha exigit a Mazón i al conseller Gómez que s’asseguen amb els professionals i sindicats “per a arribar a acords”. “Demanem que es deixen de plans unilaterals que estan tenint un resultat pervers, amb moltes protestes, i que empitjora la sanitat a la província de Castelló”.

Finalment, el castellonenc ha demanat “transparència en les dades” i que es publiquen amb periodicitat les llistes d’espera. “El govern dels millors no ho és tant, perquè la sanitat pública l’estan deixant feta un desastre”, ha conclòs Simó.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar