El PSPV denuncia que el PP de Mazón “ofega” les famílies de Castelló amb l’augment del rebut de l’aigua a tota la ciutadania “mentre regala 350 milions d’euros als més rics”

La portaveu socialista a la província, Ruth Sanz, contraposa les polítiques d’alleujament fiscal del president Ximo Puig “per a la majoria” amb la pujada generalitzada d’impostos del govern de PP-Vox

La portaveu del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ruth Sanz, recrimina al govern de PP i Vox a la Generalitat que hagen sumat forces a les Corts “per a imposar una pujada en el rebut de l’aigua a tota la ciutadania valenciana mentre els efectes de la inflació encara afecten les famílies”. La socialista reprén a Mazón que en menys de tres mesos “haja amagat en un calaix les pancartes antiimpostos per a la majoria” i que només “done carícies” als que més tenen.

La diputada provincial reprotxa al PP la “manca de sensibilitat” del govern de les dues dretes per votar, la mateixa setmana, al parlament valencià la iniciativa de ‘perdonar’ 350 milions d’euros en impostos al 0,5% dels valencians més rics i la d’augmentar les càrregues impositives a més de dos milions de llars amb la pujada del preu de l’aigua. “El PP sempre es posa del costat dels mateixos, mentre ignora la majoria en un moment en què la inflació continua ofegant les butxaques dels castellonencs”.

Sanz recorda que el Consell de Ximo Puig va suspendre el cobrament de la taxa del cànon de l’aigua en el seu primer paquet de mesures per a alleujar les economies familiars de la pujada generalitzada de preus provocada per la invasió russa d’Ucraïna.

Per a Sanz, aquesta imposició és “deliberada i premeditada” perquè “podrien no haver-ho fet i haver prorrogat aquesta mesura com han fet amb la baixada del 10% de les taxes o la reducció del preu del transport, ambdues fins al 31 de desembre”. “I no ho han fet”, puntualitza, “perquè la baixada massiva d’impostos a les classes altes ha generat un forat als pressupostos que han de compensar per algun costat”. “Ja sabem qui pagarà aquest regal fiscal de Mazón als patrimonis més elevats: els dos milions de llars valencianes a les quals els pujarà el rebut de l’aigua”, afirma.

Davant el “despropòsit” del govern de Mazón, “els i les socialistes hem proposat condonar aquest impost a les llars amb ingressos inferiors a 30.000 euros anuals” i ampliar fins a cinc anys el període de pagament per a la resta.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar