El PSPV dels Ports-Maestrat critica que el ‘tasazo’ del fem posa en evidència el missatge del PP: “els ha costat poc més 100 dies per a pujar-nos la pressió fiscal”

El secretari d’Organització comarcal es posiciona en contra de la pujada en un 23% de la taxa de tractament de residus fins als 109 euros i proposa buscar fórmules per a incentivar la recollida selectiva en origen

El secretari d’Organització del PSPV dels Ports-Maestrat, Edu Barberà, ha mostrat la seua disconformitat amb el ‘tasazo’ que el PP imposarà en els pròxims rebuts del fem a les llars dels 49 municipis englobats en el consorci de residus C1. Segons explica, aquest increment del 23% porta la taxa a 109 euros per llar (20 euros més), una mesura “totalment desafortunada” que està despertant crítiques per part de la ciutadania “perquè no és el moment ni les formes”.

Barberà ha subratllat que la decisió d’augmentar la pressió fiscal sobre les butxaques dels ciutadans és inapropiada, especialment en un moment en què els preus ja estan en un nivell elevat i les famílies lluiten per arribar a final de mes”. “Els ha costat poc més de 100 dies per a incrementar la pressió fiscal sobre els castellonencs”, una decisió que evidència “les seues mentides i el seu missatge populista antiimpostos”. El dirigent del PSPV ha assenyalat que “l’últim que necessiten les famílies són més càrregues econòmiques” i ha expressat la seua preocupació per l’impacte directe en l’economia domèstica.

El PSPV ha mantingut una posició ferma en contra d’aquest increment fiscal i ha advocat per incentivar la recollida selectiva en origen com a mesura per a reduir la quantitat de residus que arriben a les plantes de tractament. Edu Barberà ha destacat la importància d’allargar la vida útil dels abocadors i treballar en conjunt per a implementar solucions sostenibles que beneficien tant a la població com al medi ambient.

El regidor de Vinaròs i secretari d’Organització ha estés la mà al Consell d’Administració del Consorci per a col·laborar en la reducció dels costos del servei i ha assegurat que el PSPV està compromés a treballar en solucions que alleugen la càrrega econòmica per a la ciutadania. Així mateix, Barberà ha instat la implicació directa de la Diputació i la Generalitat per a incrementar els recursos destinats al tractament de residus “amb l’objectiu d’evitar que el pes recaiga íntegrament en les butxaques de la nostra gent”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar