El PSPV de la Diputació urgeix a Marta Barrachina que “deixe de passar per alt” el problema de Marie Claire i s’implique en el desenvolupament industrial dels Ports

El grup socialista presenta una moció al Ple per a instar a la corporació provincial a adherir-se a la Taula de Vilafranca pel futur dels Ports i el Maestrat per a consensuar accions que fomenten l’ocupació a la zona

El PSPV-PSOE sol·licitarà formalment al Ple de la Diputació de Castelló a través d’una moció l’adhesió de la institució provincial a la Taula de Vilafranca pel Futur dels Ports i el Maestrat, nascuda per iniciativa del consistori vilafranquí, per a trobar solucions al buit econòmic que podria generar, si acaba produint-se, el tancament de la factoria Marie Claire a Vilafranca. El diputat per la comarca dels Ports, Rhamsés Ripollés, assenyala que d’aquesta empresa depenen més de 250 famílies dels Ports i l’economia de la comarca. “Marie Claire s’ha convertit al llarg d’un segle en un emblema de la història emprenedora i treballadora de Vilafranca i no podem quedar-nos de braços creuats davant el perill que acabe convertint-se en un record del passat”.

Ripollés es mostra “sorprés” davant l’equidistància de la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, i les autoritats autonòmiques del PP “a qui sembla que aquesta història no va amb ells”. En aquest aspecte, el representant socialista lamenta que “ni Barrachina ni el president Carlos Mazón s’hagen acostat a Vilafranca en els seus primers mesos de mandat per a interessar-se pel futur econòmic de la nostra comarca, el que evidencia la seua manca de coneixement del territori i la seua visió centralista de la política”.

“Davant la passivitat dels actuals dirigents polítics valencians i castellonencs” és el PSPV qui pren la davantera i promocionarà la participació de la Diputació en la taula de treball creada a Vilafranca per a garantir el futur de les comarques septentrionals de Castelló. “El camí que cal seguir és el de la col·laboració interinstitucional per a dissenyar un pla viable i eficaç que fomente l’ocupació i l’activitat econòmica i mantinga viu l’esperit industrial de Vilafranca”. “Fins ara el president Ximo Puig havia estat sensible amb la situació de l’empresa posant sobre la taula ajudes per a garantir la seua viabilitat”. En contraposició “trobem a Carlos Mazón qui es manté mut quan es parla de Marie Claire”.

En una reunió amb l’alcaldessa de Vilafranca, Sílvia Colom, i regidors de la comarca, en la que ha participat el secretari general Samuel Falomir, el diputat morellà defensa que “la Diputació de Castelló ha d’asseure’s amb les persones afectades i amb les administracions local i autonòmica per a pactar inversions que s’incloguen en els pressupostos de 2024. Marta Barrachina ha de deixar de mirar de costat i implicar-se en el futur de la comarca impulsant directament o de la mà d’altres organismes accions per a la reindustrialització”. Així mateix, el PSPV també exigeix que s’òbriga un fil de diàleg amb la Diputació de Terol per a establir objectius conjunts que milloren els serveis i les infraestructures que comparteixen ambdues províncies.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar