El PSPV de la Diputació de Castelló titlla de “perillosa” l’actitud de Marta Barrachina assenyalant i incitant l’odi cap als diputats socialistes

El grup abandona el Ple després dels atacs desmesurats de la presidenta i acusa els populars de voler “dinamitar els ponts de convivència” per no acceptar els resultats electorals del 23J

El PSPV-PSOE de la Diputació de Castelló ha acusat la líder popular i presidenta de la institució, Marta Barrachina, de promoure un clima d’odi “sense precedents” en assenyalar, un a un, als diputats i diputades socialistes per recolzar tots els mecanismes existents, entre ells l’amnistia, per a posar punt final al conflicte polític català. El portaveu socialista, Samuel Falomir, ha llançat dures crítiques acusant a Barrachina de “covardia” per convocar un ple “sense sentit” i de no ser capaç de debatre amb educació i respecte amb les altres formacions polítiques. “Ha fet ús de la seua condició de presidenta del Ple per a traure tot el seu odi intern cap al PSOE després de la votació de la moció, a punt de concloure la sessió i quan ningú té dret a rèplica”. “Des d’un principi sabíem que anaven a convertir el Ple en un míting del PP i aquesta és la mostra del menyspreu que li tenen a la institució, perquè ja no és la casa de totes i tots els castellonencs, sinó la sucursal a la província de Génova 13”.

Falomir ha compartit la indignació del PSPV davant el que considera és “una estratègia de la presidenta per a desviar l’atenció dels vertaders problemes del país” i, per això, “des del Partit Socialista ens hem negat a ser part d’un espectacle polític, abandonant els nostres escons, que només buscava menysprear i promoure la violència verbal i fins i tot física cap als socialistes”. El diputat socialista ha retret l’actitud “perillosa i piròmana” de Barrachina durant el ple, contrastant-la amb la cautela del vicepresident Héctor Folgado.

En relació amb l’únic punt del dia, la moció del PP, el PSPV ha rebutjat la proposta argumentant que busca “dinamitar els ponts de convivència a Espanya” per no acceptar els resultats electorals del 23J. “Pedro Sánchez serà el pròxim president del Govern perquè així ho van votar els espanyols”. “Si continuen deslegitimant els resultats acabaran destruint la democràcia parlamentària en la qual vivim. Demanen eleccions tots els dies fins a aconseguir el resultat que desitgen i això no funciona així”.

“Els socialistes defensem un marc de diàleg dins de la Constitució” i assenyalen que, amb els avanços en el diàleg a Catalunya, el Parlament ha rebutjat la via unilateral cap a la independència. En aquest sentit, Falomir ha acusat el PP de voler continuar vivint del conflicte permanent i els ha anticipat una mala notícia: el ‘txollo’ del conflicte català s’acaba. Segons els socialistes, l’amnistia és només “una excusa per a dividir” i denuncien que, amb l’actitud “extremista del PP” s’ha arribat a manifestacions violentes, crits d’odi, insults a un partit democràtic, vitols a la figura del dictador Francisco Franco i agressions a periodistes.

El portaveu socialista ha conclòs defensant al PSOE com l’únic partit capaç de plantar cara els problemes d’Estat: “L’únic denominador comú dels grans conflictes a Espanya és que el PSOE els resol. Vam acabar amb ETA i ho farem amb el conflicte català i la vostra intolerància”.

Actitud dictatorial
Finalment, el bloc socialista demana respecte a la presidenta Barrachina després de perdre el control i els papers deixant caure que no s’asseurà amb el PSPV per a abordar les línies estratègiques del pròxim pressupost. “Aquest ple li ha vingut de luxe per a llevar-se la careta i confirmar que no negociarà els pròxims comptes amb el principal partit de l’oposició. En dues setmanes no ha sigut capaç de contestar a la sol·licitud de convocatòria d’una junta de portaveus per a escoltar les nostres demandes i hui ens ha confirmat que ni volia ni vol”. “Llàstima que Barrachina poc haja aprés de Javier Moliner”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar