El PSPV de la Diputació de Castelló desmunta la gestió “fantasiosa” de Barrachina en el Debat de l’Estat de la Província: “ni és pròxima, ni líder, ni motor”

Samuel Falomir acusa la presidenta de “dinamitar” tota classe de ponts de diàleg amb l’oposició i li reprotxa que les reivindicacions d’abaixar impostos i ajudar pimes i famílies caiguen hui en el govern en sac foradat

El PSPV de la Diputació de Castelló ha desmuntat aquest divendres, en el Debat de l’Estat de la Província, “la realitat distorsionada” que l’equip de Marta Barrachina intenta vendre del seu primer any al capdavant de la corporació. El portaveu socialista, Samuel Falomir, ha criticat que l’executiu popular “només es quede amb una xicoteta part de la realitat i oculte els innombrables problemes generats per la falta de treball dels populars en aquests primers 12 mesos de la legislatura”.

Per a Falomir, “el PP només compleix amb els seus i ha construït barricades entorn del seu govern, assenyalant a la resta com a enemics i dinamitant qualsevol classe de pont de diàleg amb l’oposició”. “Les formes i el tarannà de Barrachina no són les dels seus predecessors”, ha lamentat Falomir, qui ha reprovat a la presidenta per “repudiar tot el que vinga de la bancada progressista sense oferir mai explicacions convincents”.

Actitud sectària

“Els diputats del PP entren al ple amb les orelles tapades per a no escoltar les nostres reivindicacions. No són capaços d’aprovar ni una sola moció ni proposta que vinga del PSPV, sense importar-los que siguen beneficioses per als castellonencs”. “Són la pitjor versió i la més radical i indiferent del Partit Popular, seguint les directrius sectàries de la direcció nacional”.

El líder del grup socialista ha afirmat que la Diputació viu de la paràlisi i de la renda de projectes socialistes. “Per molt que criticaren la nostra gestió, hui l’avalen en aprovar el fons de cooperació sense canvis, mantindre els plans inversors -però amb canvi de nom- o en prorrogar el pla antimosquits”, ha destacat. “La seua oposició es va basar en ‘assetjament i enderrocament’ i en un any només hi ha hagut canvis cosmètics de nom i imatge”.

Ni rebaixes d’impostos ni ajuda a pimes i famílies

El socialista també ha qüestionat la serietat de Barrachina en recordar que tot allò que reclamaven des del costat de l’oposició “hui s’ha quedat en sac foradat”. “Ni s’ha eliminat el recàrrec provincial de l’IAE, ni hi ha ajudes per a pimes, ni el pla contra la pobresa energètica per a famílies que van valorar en cinc milions d’euros”. “I ho podrien haver fet, perquè tenen recursos, el pressupost més alt de la història de la Diputació, una realitat que els mata el relat que el PSPV va deixar la institució arruïnada. Són una màquina de mentides”, ha afegit Falomir.

Una diputació que viu a esquena de l’interior

Durant la seua intervenció, el diputat de l’Alcora ha assenyalat que, amb Marta Barrachina, la Diputació de Castelló “està més allunyada de la ciutadania que mai”. “Davant els problemes d’habitatge, el govern s’ha oblidat dels joves i dels pobles més xicotets en negar-se taxativament a aportar fons perquè els ajuntaments amb pressupostos reduïts puguen adquirir solars per a oferir-li’ls a la Generalitat per a la construcció d’habitatges”. “Sense l’ajuda de la Diputació no podran acollir-se al Pla Viu i, així, estan obligant els joves de l’interior a marxar-se per la falta d’habitatge”.

Així mateix, Falomir ha denunciat que el PP ha deixat abandonats a municipis de Castelló que necessiten defensa legal contra macroprojectes energètics i desemparats els ramaders que pateixen les nefastes conseqüències del canvi climàtic que ells mateixos neguen. “Per molt que s’obstinen a pintar-ho tot de color de rosa, el seu primer any no ha sigut així”, ha afirmat.

El Consorci de Bombers, en peu de guerra

El portaveu socialista ha recordat a Barrachina que té al Consorci de Bombers “en peu de guerra, amb unes condicions laborals pèssimes, processos de contractació paralitzats, la cúpula per renovar i les instal·lacions amb deficiències”. “Per favor, no pose en risc la seguretat de la gent de Castelló”. Pel que respecta a l’Hospital Provincial, “el consorci tampoc es troba molt millor, amb porgues de professionals per part del PP i l’empitjorament d’un servei que comencen a desmantellar”.

“Amb el PP de Barrachina, la Diputació ni és pròxima, ni líder, ni motor de la província”. “El discurs de Barrachina ha sigut fantasiós de principi a fi, perquè ni promou el diàleg, ha retornat a la Diputació a la seua era més fosca, no creu en el municipalisme i torna a beneficiar als del seu mateix color polític”.

Samuel Falomir ha finalitzat dient que “confiem que aquest pròxim any no siga igual de decebedor i que el que és hui un govern de retrocessos, que governa des d’un despatx i sense mantindre diàleg amb l’oposició, canvie radicalment”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar