El PSPV de la Diputació de Castelló denuncia l’aliança de PP i Vox per a rebutjar la proposta de subvencions per a programes de salut mental

El PSPV de la Diputació de Castelló rebutja “l’enèsima aliança” de PP i Vox per a tombar les propostes socialistes. Aquesta vegada, la víctima ha sigut la moció amb la qual se sol·licitava la creació d’una línia de subvencions perquè els ajuntaments desenvolupen programes i accions de prevenció en salut mental. La diputada provincial Maria Jiménez ha explicat que “les polítiques relacionades amb la salut mental no sols han d’abordar-se des d’una perspectiva únicament mèdica, sinó també socioeconòmica, amb polítiques per a garantir un habitatge i una activitat laboral digna, entre altres”. En opinió de Jiménez, “els ajuntaments tenen un paper important en la prevenció per ser l’administració més pròxima a la ciutadania i la Diputació hauria d’implicar-se amb els alcaldes i alcaldesses per a posar fre a aquesta xacra que s’ha disparat després de la pandèmia”.

La proposta socialista preveia destinar fins a 500.000 euros a aquest efecte i buscava que els municipis més xicotets i sense grans recursos “també puguen cuidar la salut mental dels seus veïns i veïnes i evitar així que estiguen en desavantatge respecte a les grans ciutats que sí que poden permetre-s’ho”. Jiménez ha declarat que “fa molt temps que escoltem promeses, però ni la Diputació ni la Generalitat del PP mouen fitxa mentre els indicadors van empitjorant gradualment”.

“No entenem que la posició de Marta Barrachina siga sempre dir no a les propostes de l’oposició”, ha subratllat la diputada d’Orpesa, qui a més ha ressaltat que “no hi ha salut sense salut mental”.

“Des del PSPV reiterem el nostre compromís de continuar treballant per a garantir que tots i totes, independentment d’on visquen, tinguen accés a programes i recursos de salut mental adequats”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar