El PSPV de Castelló trau les espàtules per a netejar els espais públics vandalitzats per la ‘kale borroka’ de dretes amb consignes contra el PSOE i Pedro Sánchez

Les candidates Susana Ros i Amparo Marco exigeixen que l’espai públic es mantinga “neutre” i demanen que es pose fi a la crispació que “atia els fanàtics a defensar amb violència les seues idees”

El PSPV de la província de Castelló ha posat hui en marxa una brigada de neteja que s’encarregarà d’eliminar els adhesius i les pintades amb missatges difamatoris contra el Partit Socialista i el president del Govern, Pedro Sánchez, que han aparegut en les últimes setmanes en fanals, senyals i contenidors de tota l’àrea metropolitana de Castelló. El grup s’ha estrenat hui diumenge a la via verda entre Benicàssim i Orpesa, un punt llargament transitat i que ha vist com s’ha anat deteriorant el mobiliari públic per l’acció organitzada de la ‘kale borroka’ de dretes provincial.

Membres del Partit Socialista i de la candidatura del 23J, amb Susana Ros i Amparo Marco al front, han participat raspall i espàtula en mà en aquesta iniciativa que han batejat amb el nom de ‘neteja democràtica’. Tant Ros com Marco han exigit que l’espai públic mantinga la neutralitat durant la campanya i que “no es contamine l’opinió pública amb desqualificacions i mentides”.

“La via verda i el mobiliari urbà, el manteniment del qual paguem de les nostres butxaques, no han de pagar l’odi d’unes poques persones”, afirmen. “En els últims dies hem comprovat que els enemics de la democràcia s’han fixat en aquest corredor per a destapar la seua fúria contra el PSOE i hem vingut a parar-los els peus. Són una organització antidemocràtica i descobrirem qui són perquè donen explicacions davant la justícia”.

Petició de joc net

La número un al Congrés, Susana Ros, ha reiterat una vegada més la seua petició a les dretes d’abaixar els decibels i el nivell de crispació “perquè estan generant un brou de cultiu que trau el pitjor rostres de la condició humana, la intolerància”. “S’està atiant els fanàtics a defensar amb violència les seues idees”. Ros avisa que “la convivència social està en joc si el PP i Vox es fan amb el comandament del país i imposen a gran escala el seu model de pensar tancat en el que no tothom hi cap”. “Demanem una campanya neta, una campanya en què es confronten programes i models de país des del respecte i la tolerància a les discrepàncies lògiques entre partits”.

L’acció s’ha allargat durant tot el matí i s’ha traslladat posteriorment al passeig marítim de la localitat costera. Al llarg de la setmana entrant, la brigada farà les seues tasques a Castelló de la Plana, ciutat que ve patint l’incivisme de les dretes des dels passats comicis autonòmics i municipals.

Vot contra la intolerància

La socialista ha demanat el vot per al PSOE per a frenar l’onada de censura i d’intolerància contra el progressisme que ve incitant Vox amb el beneplàcit del PP. “En la seua societat no hi cabem totes i tots i això és el pitjor que ens pot passar com a societat, per això l’únic opció per a la concòrdia és votar el PSOE i el president Pedro Sánchez”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar