El PSPV de Castelló presenta mocions en tots els ajuntaments per a exigir a la Diputació que “no abandone els municipis” i doble el fons de cooperació

El portaveu socialista, Samuel Falomir, demana que es mantinguen les transferències als ajuntaments “perquè són vitals per a la salut financera dels municipis, especialment els de l’interior, en un context d’augment de preus”

El PSPV-PSOE de la província de Castelló presentarà mocions en tots els ajuntaments per a pressionar a la Diputació que doble el fons de cooperació municipal, tal com ha fet en els últims anys el govern de José Martí, a càrrec del romanent.

El portaveu socialista en la institució provincial, Samuel Falomir, ha demanat que es mantinguen les transferències i recorda que, gràcies a aquest model de finançament local, molts municipis han pogut millorar i ampliar els seus serveis públics, proporcionar ajudes extraordinàries per als sectors productius durant la pandèmia i, ara, aplacar els alts preus de la llum. “Amb aquest mecanisme, els consistoris hem pogut mantindre i fins i tot millorar els nostres serveis públics, malgrat les dificultats econòmiques que hem travessat en els últims anys”, ha afegit el també alcalde de l’Alcora.

Els socialistes busquen el suport unànime del municipalisme “perquè als ajuntaments el fons de cooperació no està en dubte”, ha ressaltat Falomir. Per aquesta raó, “instem la presidenta Marta Barrachina que, com a alcaldessa, no comprometa el futur del fons de cooperació i el doble per a mantindre els recursos i l’autonomia dels ajuntaments”. “La Diputació no pot abandonar als pobles, en especial els d’interior, que són els que menys recursos econòmics i personal tècnic tenen”.

“Des del PSPV li recordem al PP i a Barrachina que la Diputació té la responsabilitat de garantir el finançament dels ajuntaments, especialment quan més el necessiten”. “Eliminar els cinc milions d’euros extra que reben els nostres municipis seria un dur colp per a la majoria de municipis de Castelló, per al municipalisme, per a l’interior i per als castellonencs” “Pressionarem perquè no hi haja més retallades”, ha conclòs.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar