El PSPV de Castelló exigeix a la Generalitat de Carlos Mazón que “pague ja” les ajudes a les vedes temporals per al sector pesquer

Samuel Falomir i els diputats Rafa Simó i Vicent Aparisi es comprometen a reivindicar les necessitats del sector davant les institucions per a pal·liar el retrocés que pateix la pesca

El PSPV de Castelló ha recollit el guant de la Federació de Confraries de Pesca de la província i exigirà al Consell de Carlos Mazón que “pague ja” les ajudes a les vedes temporals “que va deixar bloquejades en accedir al govern”. “Els seus impagaments estan fent estralls en el sector”. El secretari general Samuel Falomir, al costat dels diputats Rafa Simó i Vicent Aparisi, han mantingut una reunió amb el president de les confraries castellonenques, Manuel Peña, per a conéixer de primera mà les necessitats del sector pesquer.

Sobre la taula es van posar qüestions com la necessitat que la Generalitat desemborse “de manera immediata” les ajudes pendents a les flotes pesqueres, que pateixen un desgast considerable acusat per la falta de relleu generacional i l’augment dels preus. Davant aquesta situació, els socialistes van lamentar la falta d’atenció del govern del PP i Vox cap a la pesca i critiquen que la Direcció General de Pesca, de nova creació, “no servisca per a res en comptar amb menys recursos que l’anterior administració de Ximo Puig”.

A més d’instar el desbloqueig de les ajudes a les vedes temporals, el PSPV sol·licitarà a la Generalitat major celeritat en el pagament de les subvencions al combustible i assenyala que, mentre el Ministeri ha complit, “la Generalitat no ho ha fet”. Així mateix, els representants socialistes s’han compromés a portar a València la petició d’implementació de més línies de suport per a la renovació de les flotes. “La pesca necessita del suport de les administracions perquè constitueix una part essencial de l’economia costanera”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar