El PSPV de Castelló denuncia la falta de previsió del Consell de Mazón en l’onada de Covid i grip davant el col·lapse de la sanitat pública

El diputat Rafa Simó critica la falta de reforç en atenció primària i la tardana resposta en la campanya de vacunació, que ha generat un desbordament en hospitals i urgències

El portaveu de Sanitat del PSPV a les Corts, Rafa Simó, denuncia la falta de previsió per part del Consell de Mazón, que ha portat al desbordament de la sanitat pública, especialment en l’atenció primària. Malgrat els advertiments d’experts sobre una campanya de Covid i grip més complexa a causa de la menor taxa de vacunació i l’eliminació de la màscara en comparació amb Nadal passat, Simó critica que el PP “no hi haja reforçar el sistema amb més mitjans i personal”.

Rafa Simó expressa la seua preocupació davant les imatges d’hospitals desbordats, urgències col·lapsades i la insuficiència de llits hospitalaris, situacions que, al seu juí, “podrien haver-se evitat amb una bona planificació i anticipació”. El portaveu lamenta que la nova direcció de sanitat del PP no haja dut a terme una campanya de vacunació ambiciosa i que haja actuat només quan la situació estava fora de control, obrint llavors la vacunació a tota la ciutadania un mes després de l’habitual.

El diputat castellonenc acusa Mazón “d’improvisació” i critica la falta d’una campanya de promoció de la vacunació a gran escala, la nul·la informació i equipament adequat per als centres de salut, així com la falta de reforç en les plantilles i la manca de subministraments en alguns ambulatoris. En aquest sentit, Simó censura la decisió de retardar operacions quirúrgiques com a mesura per a alliberar llits hospitalaris, “la qual cosa és només un pegat que no soluciona el problema real”.

Rafa Simó afirma que amb la sanitat pública “no es juga” i demana que el sistema compte amb un pla d’organització efectiu per a fer front a situacions com l’actual.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar