El PSPV arranca a Castelló el curs polític més important redoblant la pressió sobre el Govern perquè impulse la cogeneració com a eina de competitivitat industrial

L’Executiva Provincial del Partit Socialista reprén a Sant Rafael del Riu les reunions itinerants. S’aprova la proposta d’exigir al Ministeri accions urgents per a protegir la rendibilitat del sector ceràmic

El PSPV de la província de Castelló ha représ hui a Sant Rafael del Riu les reunions executives itinerants amb un tema clau sobre la taula, augmentar la pressió perquè s’activen “de forma urgent” mesures per a protegir la indústria ceràmica de l’encariment sense precedents del preu del gas natural. La secretària provincial d’Indústria, Silvia Cerdà, ha defensat davant els companys una proposta de resolució en què s’insta el Ministeri de Transició Ecològica a impulsar accions que protegisquen la rendibilitat dels processos de cogeneració i milloren la competitivitat del sector tauleller provincial.

El document ha estat validat per unanimitat per la Comissió Executiva Provincial (CEP) i ara es remetrà al Govern espanyol perquè tinga en compte el nou escenari econòmic i done resposta a la crida del sector que en aquest moment veu perillar la seua viabilitat per l’increment en més d’un 200 per cent del preu del gas natural.

La petició socialista arreplega la demanda dels empresaris d’incloure la cogeneració en el mecanisme d’ajust del preu del gas, el que implicaria la rebaixa “immediata” dels costos de producció d’energia i evitaria que s’apuge el preu del producte final. El secretari general provincial, Samuel Falomir, és de l’opinió que “l’increment del cost no el pot assumir el consumidor perquè correm el risc que busquen mercats més barats”. Per això, adverteix que “cal prendre decisions ràpides i encertades” perquè “de la indústria castellonenca depenen molts llocs de treball que hem de protegir”.

“Estem expectants davant els pròxims moviments del Ministeri respecte a la cogeneració. Som optimistes sobre el progrés d’aquesta proposta, més encara quan des del Govern s’ha rebut les patronals i s’ha acordat estudiar la proposta”.

INICI DEL CURS POLÍTIC

Des del Baix Maestrat s’ha donat inici al curs polític més intens de la legislatura, que culminarà en maig amb les eleccions municipals i autonòmiques. Des del PSPV de la província de Castelló “encarem els pròxims mesos amb la responsabilitat de governar per a les persones i per construir una nova majoria que continue donant estabilitat al país”. En les pròximes setmanes es tancarà el llistat de persones candidates a les alcaldies de les comarques castellonenques.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar