El PSPV acusa el PP de la Diputació de “llançar la tovallola” amb els mosquits “a la primera de canvi” i adverteix que “aquesta inacció” posa en perill la salut pública

La diputada Maria Jiménez reprén a Marta Barrachina per desentendre’s “de la crisi sanitària” i li reprova que ara s’escude en les seues “poques competències” quan va estar quatre anys culpabilitzant el Partit Socialista de la presència de dípters a la província

La diputada del PSPV a la Diputació de Castelló, Maria Jiménez, alça la veu per a acusar la presidenta Marta Barrachina, del PP, d’abandonar la ciutadania, els comerciants i els turistes davant una plaga de mosquits que, lluny de ser mitigada, “cada dia està més desbordada”. Jiménez assegura que, en el pitjor episodi de picades de l’any, l’equip de govern ha decidit “llançar la tovallola” sense quasi tractaments a peu de camp.

La representant socialista assegura que la plaga “està fora de control” i que les mesures actuals són totalment insuficients per a afrontar una situació que “podria convertir-se en un seriós perill per a la salut pública”. La voracitat d’aquests insectes “s’ha convertit en un autèntic infern per a molts ciutadans i afecta negativament a la nostra economia i a la nostra imatge turística”. Amb aquest panorama “em preocupa que la Diputació es mostre passiva davant la plaga i ignore directament la preocupació de tants veïns de la nostra província”.

La nova vicesecretària general del PSPV provincial retreu al PP que, a la primera de canvi, “s’escude en que tenen competències limitades per a abordar el problema”, un argument “inacceptable” per a Jiménez, qui recorda que durant els seus quatre anys a l’oposició, Barrachina va acusar el PSPV “de deixadesa de funcions i de ser responsables de tots els mals” quan es va fumigar “més que mai”. Davant això, sosté que la presidenta “està eludint la seua responsabilitat i desentenent-se d’una crisi sanitària que afecta directament a la qualitat de vida dels i les castellonenques”.

Maria Jiménez ha recuperat unes declaracions de l’ex diputada provincial Susana Marqués per a avergonyir el PP: “El Partit Popular sap que, davant un problema tan greu com és la plaga de mosquits, un govern ha d’anticipar-se, planificar, programar i pressupostar totes les actuacions que es puguen realitzar per al control del mateix”. En opinió de l’edila orpesina, municipi afectat per la presència d’aquests molestos insectes, són paraules que denoten “molta hipocresia perquè està clar que no tenien cap protocol a seguir”. “És una mostra més de la manca total de lideratge i de gestió per part de Marta Barrachina en un moment crític per a la província, evident també en altres aspectes com la ceràmica o Marie Claire”.

Des del PSPV fan una crida urgent a la presidenta i al PP perquè assumisquen les seues responsabilitats, intensifiquen les accions de fumigació i prenguen mesures “immediates” per a controlar aquesta plaga de proporcions preocupants.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar