El PSPV acusa Carlos Mazón de menystindre la realitat de Castelló amb l’eliminació de la Direcció General d’Antidespoblament

La portaveu socialista a la província, Ruth Sanz, denuncia que l’espiral recentralitzadora del PP deixa fora de les prioritats del govern de la Generalitat posar-li fre a l’èxode rural

El PSPV-PSOE provincial, amb Ruth Sanz en el càrrec de portaveu, culpa el Consell de PP i Vox de “menystindre” Castelló amb la desaparició, decretada pel president Carlos Mazón, de la Direcció General d’Antidespoblament. Amb seu a Castelló, aquest departament de rang autonòmic ha vingut jugant un paper destacat en la configuració d’iniciatives polítiques per a posar-li fre a l’èxode rural. Sanz denuncia que “les nostres comarques ixen molt mal parades amb el nou executiu del PP”, al qual acusa de “desconéixer per complet i negar els problemes de Castelló amb les seues decisions unilaterals i la seua espiral recentralitzadora”. En aquesta línia cal recordar que la Generalitat de Ximo Puig va fer passos molt grans per a “descentralitzar les institucions valencianes com a manera de reconéixer la singularitat de la nostra província”.

“Eliminar la Direcció General de l’Agenda Avant és un dur colp per a les comarques d’interior per dos motius. El primer perquè escenifica el canvi de rumb de l’administració valenciana cap a una posició equidistant respecte al problema de la despoblació. I el segon perquè es desfà de la pràctica totalitat del personal tècnic que ha treballat per a aconseguir més fons per a millorar en número i qualitat els serveis públics dels municipis més xicotets”.

La diputada provincial critica que el PP “s’omplira la boca parlant del món rural i de la despoblació durant els mesos previs a les eleccions, però en aquests tres mesos de ‘desgovern’ ens han deixat més que clar que els castellonencs que viuen en zones de muntanya no els importen gens ni miqueta”. Amb aquest context, la socialista lamenta que “hagem passat d’un govern obstinat a promocionar els nostres pobles i fixar població a un altre que pensa i actua des dels despatxos d’una gran ciutat“. En nom del PSPV, Ruth Sanz reclama que es convoque la interdepartamental de despoblament.

“Ens entristeix que Castelló siga la província més afectada per la condonació de 350 milions d’euros a les rendes més altes i que ho siga patint retallades en transferències, professors, metges, ajudes a la ceràmica i a l’agricultura i recursos per a la lluita contra l’èxode rural”.

En un altre ordre de coses, la representant socialista dirigeix les seues crítiques al conseller d’Agricultura de Vox, José Luis Aguirre, per “negar la realitat del canvi climàtic”, la qual cosa considera que és “un insult al món rural i a l’agricultura que tan perjudicada s’està veient per aquest fenomen global”. “Estem tremendament preocupats per la falta de sensibilitat d’aquest govern ultra amb els nostres veïns i veïnes de l’interior i amb els nostres agricultors i ramaders”.

Revés judicial a Mazón pel finançament local
La portaveu del PSPV provincial afirma que Mazón dirigeix “una croada” contra l’interior tant a nivell polític com judicial, “encara que aquesta via no li ha anat res bé”. Recorda que, fa pocs dies, el Constitucional va parar els peus al president de la Generalitat en la seua ambició d’acabar, amb el suport de la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, amb el fons de cooperació. “Per sort, la Justícia ha dictaminat que Ximo Puig no va fer res malament col·laborant amb més de 50 milions d’euros amb els municipis castellonencs perquè aplicaren millores, sense cap mena de tuteles, en els seus serveis i infraestructures”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar