El PSOE presenta el seu programa “més social” amb l’increment de sous i pensions com a bandera i el compromís d’impulsar el creixement de la indústria

Les cap de llista al Congrés i al Senat destaquen el perfil humà d’un pla de govern que contempla l’ampliació dels permisos de maternitat, la reducció de les llistes d’espera i la inclusió de l’odontologia en la cartera de serveis públics

El PSPV de Castelló ha presentat aquest dimecres en una trobada amb els mitjans provincials el programa de compromisos electorals amb el que els i les socialistes aspiren a fer-se durant quatre anys més amb les claus de la Moncloa. El tint social impregna els continguts del pla de govern del president Pedro Sánchez i ho fa amb aspectes com l’increment progressiu dels salaris, la revalorització de les pensions i la formació gratuïta durant totes les etapes de la vida.

Punt per punt, les caps de llista al Congrés i al Senat, Susana Ros i Amparo Marco, han anat desgranant les propostes amb les que volen aconseguir la confiança de l’electorat castellonenc “per a mantindre els dos diputats i senadors i perquè hi haja una majoria progressista a Castelló”. Quant a les prioritats per a la província, el programa contempla polítiques per a consolidar el creixement econòmic i assolir la plena ocupació, l’augment de salaris i de les pensions i el blindatge per llei perquè l’SMI es mantinga sempre en el 60 % del sou mitjà. “El suport a la nostra indústria perquè cresca està considerat amb una ferma aposta per la transició energètica cap a fonts més barates i renovables”. Pel que respecta a les infraestructures, s’ha tingut en compte noves fases del corredor mediterrani per a connectar les nostres indústries amb Europa, el desenvolupament del Port de Castelló, la regeneració de sud a nord de la costa i la millora de la connectivitat en transport públic.

La igualtat es treballarà i s’impulsarà, tal com ha afirmat Ros, en aspectes com l’ampliació dels permisos de maternitat i paternitat de 16 a 20 setmanes. El compromís també és acabar amb la prostitució i les mares de lloguer “perquè les dones deixen de ser tractades com un objecte”. Davant l’increment del pes dels missatges negacionistes de la violència de gènere, l’equip socialista pretén tombar-los des de l’educació.

Posant el focus en els serveis socials i sanitat, el president Sánchez, té com a prioritat “ampliar la cartera de serveis públics amb les especialitats d’odontologia, fisioteràpia i psiquiatria i fixar límits per als temps d’espera en operacions quirúrgiques”.

La universitat, gratuïta
La candidata al Senat, Amparo Marco, ha destacat que “la joventut serà protagonista de l’acció de govern en els pròxims quatre anys per a l’executiu socialista”. En aquest sentit, ha detallat que els estudis universitaris seran gratuïts per a l’alumnat sense beca que aprove totes les assignatura a la primera”. Perquè puguen independitzar-se, el plantejament socialista és avalar des de l’Estat l’entrada en la compra d’una casa i l’adquisició i construcció d’habitatges per a posteriorment vendre’ls a preus assequibles. La número u a la Cambra Alta ha recordat que si el PSOE torna a guanyar “seguirem apostant pel transport públic per als i les joves de fins a 24 anys”.

Finalment, les caps de llista han coincidit en el missatge que el PSOE ix “a guanyar les eleccions generals” perquè les expectatives “són bones”. “És el moment de frenar les dretes i que seguim des del PSOE liderant l’agenda reformista que ha portat al nostre país a guanyar drets i llibertats”. “No podem retrocedir en un dia més de 40 anys”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar