El PSOE facilita l’adquisició del primer habitatge a joves i famílies amb fills amb una línia d’avals de 2.500 milions d’euros

Artemi Rallo afirma que “a Espanya hi ha un vertader problema d’accés a l’habitatge” i destaca les polítiques socialistes per a promoure l’emancipació dels més joves

El diputat al Congrés pel PSPV-PSOE Artemi Rallo ha destacat que el Govern de Pedro Sánchez “continua impulsant mesures per a garantir el dret constitucional d’accés a l’habitatge”. En aquesta ocasió, ha explicat Rallo, s’ha aprovat una important línia d’avals per import de 2.500 milions d’euros per a joves de fins a 35 anys i famílies amb menors a càrrec amb traves per a comprar el seu primer habitatge. “El PSOE posa solucions a un problema complex i dona la mà a joves i famílies avalant-les i facilitant la concessió d’hipoteques perquè puguen emancipar-se i dur a terme el seu projecte de vida en les seues pròpies llars”.

S’estima que aquesta iniciativa beneficiarà a més de 50.000 persones que, malgrat tindre ocupacions estables, salaris dignes i la decisió de fixar la seua residència i adquirir un habitatge, no poden fer-ho per falta d’estalvis o de garanties davant les entitats financeres. “A Espanya hi ha un vertader problema d’accés a l’habitatge, amb poques opcions de lloguer i preus desorbitats que impossibiliten la compra a la gran majoria de joves del nostre país”.

Rallo ha recordat que aquest és un altre dels molts instruments que està posant en marxa l’executiu central amb l’objectiu que cap espanyol o espanyola haja de dedicar més del 30% dels seus ingressos a habitatge.

183.000 habitatges per a lloguer
Així mateix, Artemi Rallo ha ressaltat que el Govern té previst posar a la disposició de joves i famílies 183.000 habitatges de titularitat pública per a lloguer durant aquesta legislatura. Amb aquesta mesura, es persegueix aconseguir el més prompte possible la mitjana europea del 9% de parc públic d’habitatge i continuar avançant cap al 20% que registren els països més avançats d’Europa en aquest àmbit. “Som el partit que defensa a la joventut, garantint l’accés a un habitatge digne i salaris dignes”.

Finalment, el diputat socialista ha exigit al PP de Mazón que acate la llei estatal i limite els preus del lloguer en la Comunitat Valenciana. “Ha de donar resposta als milers de ciutadans que tenen dificultat per a trobar una llar i se li priva del seu dret a fer la seua pròpia vida de manera independent malgrat estar treballant”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar