El pressupost 2024 de la Diputació de Castelló suma més de 40 noves línies d’ajudes “per a arribar on uns altres no poden arribar”

  • Les noves subvencions incorporades als comptes del pròxim exercici s’emmarquen en àrees tan sensibles com Benestar Social, Hospital Provincial o per a la promoció de la ceràmica, la cultura i l’esport de la província
  • Les noves línies d’ajudes pretenen dotar de més rigor i eficiència els recursos de la Diputació, de l’administració de tots els ciutadans de la província”, ha subratllat la presidenta Marta Barrachina

 

A una setmana de l’aprovació del pressupost 2024 de la Diputació de Castelló, la presidenta de la institució provincial, Marta Barrachina, ha ressaltat la creació de més de 40 noves línies d’ajudes “per a arribar on uns altres no poden arribar”.

La primera presidenta de la Diputació ha explicat que les noves subvencions que formaran part del pressupost que s’emportarà a aprovació en el ple del pròxim dimarts 5 de desembre, s’emmarquen en àrees tan sensibles com Benestar Social, Hospital Provincial o per a la promoció de la ceràmica, la cultura i l’esport de la província, entre altres. En el seu conjunt, les més de 40 noves línies de subvencions formen part dels cinc eixos principals d’actuació del pressupost 2024: impuls als 135 municipis, dinamització de la província, atenció directa a les persones, generació d’oportunitats, i aposta per la identitat.

“Les noves línies d’ajudes pretenen dotar de més rigor i eficiència els recursos de la Diputació, de l’administració de tots els ciutadans de la província”, ha subratllat la presidenta Marta Barrachina. En eixe sentit, el pressupost 2024 s’ha dissenyat seguint el compromís ferm de l’equip de govern provincial de conformar uns comptes pensats per al conjunt de la província, “on cada pas donat persegueix l’objectiu de sumar oportunitats, desenvolupament i futur a la nostra província”, ha continuat la presidenta de la Diputació.

Desgranant un poc les línies de subvencions, en l’àrea de Benestar Social en concret, el pressupost 2024 contempla ajudes destinades a aquells col·lectius que fins ara no havien tingut la possibilitat de comptar amb ajuda directa per part de la Diputació de Castelló. Sobre aquest tema, el pressupost 2024 inclou ajudes directes a Asemi (Associació de Malalties Minoritàries de la Comunitat Valenciana), Asolecas (Associació contra la Leucèmia de Castelló), Apnac (Associació de Pares de Persones amb Autisme de Castelló), Avancem (Associació sense ànim de lucre per a persones amb trastorn del neurodesenvolupament), Aecc (Associació Espanyola Contra el Càncer), Cocemfe (Federació Provincial de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica), o Smara (Associació Ajuda al Poble Sahrauí). Amb estes ajudes, la Diputació de Castelló promourà, entre altres, tallers i activitats per a xiquets amb trastorn del neurodesenvolupament, per a impulsar la vida personal i l’autonomia, per a sumar fons per a la investigació de la leucèmia o per a donar suport als viatges de xiquets sahrauís a la nostra província. “Crear una base sòlida de benestar i millora de la qualitat de vida de les persones és un dels eixos fonamentals de la nostra acció de govern i estes noves subvencions és un exemple del nostre compromís ferm i real amb les persones, col·lectius i associacions més necessitades de la província”, ha indicat la màxima representant de la Diputació.

Quant a l’Hospital Provincial, la Diputació de Castelló ha reforçat el seu compromís una nova línia econòmica per a la creació d’un Institut d’Investigació Sanitària a Castelló. Una nova subvenció que se suma a l’increment del 25% de la subvenció destinada a la investigació i formació sanitària en càncer, oftalmologia i salut mental que desenvolupa la Fundació Hospital Provincial respecte a l’exercici 2023, aconseguint els 200.000 euros per al pressupost del pròxim any 2024.

Pel que fa a la promoció ceràmica, emmarcada en l’eix d’actuació del pressupost referent a la generació d’oportunitats, la Diputació de Castelló impulsarà eixa promoció i difusió de la ceràmica de la província fora del nostre territori i amb eixa fi crea per primera vegada un conveni amb la patronal Ascer amb un import de 80.000 euros.

Així mateix, la Diputació de Castelló continuarà recolzant i secundant amb fermesa esta indústria estratègica, promovent la innovació, la formació i la internacionalització. En este sentit, a més de ser l’altaveu de la indústria ceràmica de la província per a reclamar les necessitats del sector, des de la institució provincial, a través de l’àrea de Promoció Ceràmica, mantindran actives diferents iniciatives de suport al sector ceràmic, entre les quals es troba el Concurs Ceràmic de Regeneració Urbana (CRU) que l’any vinent aconseguirà la seua setena edició; així com continuar amb línies de suport amb la Cambra Oficial de Comerç per a l’organització del Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic Qualicer o el conveni amb l’Associació de Tècnics Ceràmics per a l’organització del Congrés Internacional del Tècnic Ceràmic i els premis ATC Impulsa.

 

Suport a la cultura i l’esport

Dins de la dinamització del territori, la cultura i l’esport, al costat del turisme, cobren gran protagonisme i des de la Diputació de Castelló es potenciarà la província com a gran espai cultural i com a escenari esportiu. Amb eixe propòsit, el pressupost 2024 contempla línies d’ajudes en suport a clubs de la província de diferents modalitats esportives com l’atletisme, triatló, automobilisme o voleibol, a més de les diferents convocatòries de beques per a esportives de la província. I, en el pla cultural, la Diputació sumarà ajudes per a reforçar l’art, la dansa i la música de la província, així com el suport a les representacions tradicionals entre les quals es troben la Passió de Torreblanca i la Passió de Borriol.

Les noves línies d’ajudes del pressupost 2024 també inclouen subvencions directes a ajuntaments així com cooperatives, autònoms i pimes de zones que van patir pèrdues i danys pels incendis registrats en els anys 2022 i 2023. Unes ajudes que sumen 350.000 euros.

Finalment, ajudes per a afavorir l’eficiència energètica a través de la substitució de lluminària formen part del nou pla Diputació Resol. Ajudes incloses en el paquet de subvencions del pressupost 2024 amb les quals, en el seu conjunt, la institució provincial sembrarà oportunitats per a fer créixer la província.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Peñíscola celebra el Viernes Santo

– Peñíscola celebra el Viernes Santo con la procesión de los pasos por la ciudad amurallada y gran participación Los vecinos y vecinas de la