El president José Martí es reunirà el dijous amb Marta Barrachina per a abordar l’elaboració dels pressupostos de 2023

L’equip de govern de la Diputació obri novament a l’oposició el procés de redacció perquè considera que “el consens és una de les millors receptes de la democràcia” i que “els comptes públics són més sòlides quan s’amplia el nombre d’actors que col·laboren en la seua confecció”

El diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, ja ha escomés una primera consignació de 9,2 milions d’euros per a complir l’objectiu que el nou pressupost es puga executar des de l’inici del pròxim any

El president de la Diputació, José Martí, es reunirà el dijous amb la diputada provincial del Partit Popular i presidenta provincial d’aquesta formació política, Marta Barrachina. Es tracta d’una trobada que s’emmarca en el procés d’elaboració dels pressupostos de la institució per a 2023, en el qual un any més l’equip de govern format per PSPV-PSOE i Compromís convida a participar als partits de l’oposició.

José Martí ha programat la reunió per a informar a Barrachina de les línies més rellevants que l’equip de govern pretén recollir en els comptes públics del pròxim exercici i escoltar les propostes i suggeriments que tinga a bé realitzar el Grup Popular.

En aquest sentit, el president de la Diputació reitera el seu convenciment que «el consens és una de les millors receptes de la democràcia» i que «els pressupostos són millors i més sòlids quan s’amplia el nombre d’actors que participa en la seua elaboració».

Cal assenyalar que l’equip de govern ja està immers en l’elaboració dels comptes públics, de fet, el passat dia 11 va aprovar una modificació de crèdit per a consignar un actiu financer de 9,2 milions d’euros que ja es podran utilitzar al gener perquè l’objectiu de l’equip de govern és que el nou pressupost es puga executar amb l’inici del nou any. La partida és la suma dels 4 milions d’euros que encara queden de romanents de tresoreria, i els recursos procedents de les baixes i de les partides del pressupost de 2022 que, donades la dates en les quals estem, ja no es podran executar.

És important explicar que si no s’haguera consignat aquest actiu financer els 9,2 milions euros que el componen no s’hagueren pogut utilitzar fins a la primavera de 2023 per la via d’incorporació de romanents.

El que es pretén, recorda el president, «és ser més ràpids i eficaços perquè amb la guerra en marxa es preveu un 2023 molt complicat i volem que el pressupost estiga actiu des del primer moment perquè puguem transferir com més prompte millor recursos als ajuntaments i posar en marxa els programes que impulsa la Diputació».

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar