El PPCS situa el model energètic de Portell com exemple d’eficiència i tarifes mínímes

  • La portaveu adjunta del PPCS en Diputació, Mª Ángeles Pallarés, convida al PSOE a fixar-se en grans alcaldes de poblacions xicotetes “que amb el seu esforç aconsegueixen que els seus veïns paguen el mínim per rebre el màxim servei”
  • “En un moment de costos energètics disparats que porten a l’empobriment de milers de famílies, reclamem un fons que auxilie als ciutadans i un model com el de Portell, eficaç i útil”, afirma la diputada provincial

El Partit Popular de Castelló ha reclamat, a través de la seua portaveu adjunta en la Diputació, Mª Ángeles Pallarés, el model energètic de Portell com a exemple d’eficiència i tarifes mínimes als veïns. Ho ha defensat la diputada provincial del PPCS en un moment en el qual el PSOE segueix sense respondre a la demanda dels populars d’habilitar un fons contra l’empobriment energètic de les famílies.

“Els costos de la llum estan disparats i aquesta circumstància, sumada a la pujada dels carburants i una cistella de la compra cada vegada més cara està conduint a un escenari de vulnerabilitat absoluta a milers de famílies”. En aquest sentit, assenyala la diputada provincial del PPCS, “hem reclamat que la liquidació del pressupost de 2021 siga aprofitada per a crear aquest fons i auxiliar als veïns de tants pobles que estan veient com el pagament de la factura elèctrica els asfixia”.

Un escenari que en Portell no es replica, perquè “són les bones pràctiques del seu alcalde, Álvaro Ferrer, qui fa prop de 20 anys va posar en marxa un sistema recolzat en la domòtica i la gestió eficient dels recursos per a garantir als seus veïns una tarifa plana de serveis bàsics”. I el resultat és que hui, 19 anys després d’aquell pla pioner, “els veïns paguen pràcticament el mateix i el servei continua sent igual d’eficient, econòmic per a les seues butxaques i garantista per als seus ciutadans que converteixen aquest projecte en un exemple a seguir”, ha assenyalat la diputada provincial del PPCS.

En aquest sentit, assenyala Pallarés, “tornem a reclamar al PSOE que habilite en Diputació el fons energètic que rescat als municipis i a les famílies a les quals les seues polítiques condueixen a la ruïna. Que es fixe en models d’èxit com el de Portell que garanteix a la seua ciutadania una tarifa plana d’aigua, llum i calefacció amb un cost mínim que és possible gràcies a la domòtica i a la gestió eficient dels recursos. I que siga diligent en la seua presa de decisions, perquè dia que passa sense actuar en defensa dels ciutadans és un dia perdut per a milers de famílies de la nostra província”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar