El PPCS alerta que la gestió de l’Hospital Provincial no s’ajusta a normativa en gastar 17,4 milions sense expedient de contractació

 

  • La portaveu adjunta del Partit Popular en la Diputació Provincial de Castelló, María Ángeles Pallarés, sol·licita un major control en l’eficàcia de la gestió de l’hospital 
  • “A l’Hospital Provincial s’han incomplit els principis generals de la contractació pública establits en la llei de contractes del sector públic”, indica Pallarés

 

El Partit Popular de la província de Castelló alerta que la gestió de l’Hospital Provincial de Castelló no s’ajusta a la normativa en haver gastat 17,4 milions d’euros en 2021 sense expedient de contractació, tal com recullen els comptes del consorci. Davant aquesta situació, la portaveu adjunta del Partit Popular en la Diputació Provincial de Castelló, María Ángeles Pallarés, sol·licita un major control en l’eficàcia de la gestió de l’hospital. “A l’Hospital Provincial s’han incomplit els principis generals de la contractació pública establits en la llei de contractes del sector públic, per la qual cosa des del PP exigim que s’actue sempre a l’empara de la normativa a l’hora de comprar qualsevol bé o servei, ja que ha de realitzar-se amb el corresponent expedient de contractació”, subratlla la diputada provincial del PP.

La portaveu adjunta del PP en la Diputació Provincial de Castelló adverteix que la compra sense el necessari expedient s’ha convertit en pràctica habitual a l’Hospital Provincial de Castelló a tenor de l’última auditoria a la gestió del centre. “Des del PP exigim que la gestió economicofinancera en l’àrea de Contractació de l’Hospital Provincial de Castelló s’ajuste a la normativa”, recalca María Ángeles Pallarés.

La diputada provincial del PP també subratlla la necessitat de recuperar la qualitat de l’assistència sanitària enfront del desmantellament que està patint a l’Hospital Provincial de Castelló per la mala gestió del Govern de PSOE i Compromís. En aquest sentit, cal recordar que la portaveu adjunta del PP en la Diputació Provincial de Castelló va entregar a la fi de juny al conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, un document amb una sèrie de mesures per a atendre i solucionar les necessitats de l’Hospital Provincial de Castelló i superar el col·lapse actual i continua sense haver rebut cap mena de resposta.

La diputada provincial del PPCS María Ángeles Pallarés va entregar la bateria de mesures al conseller de Sanitat en la seua primera visita a la província de Castelló per a assistir al Consell de Govern de l’Hospital Provincial de Castelló. En el document, que consta de 14 punts, es posa especial èmfasi en la necessitat d’una “sanitat de qualitat per als castellonencs”, recorda Pallarés. “La plantilla necessita estabilitat i recursos per a mantindre als excel·lents professionals i prestar el servei que els ciutadans mereixen”, explica la diputada provincial del PPCS.

El lliurament del document amb la bateria de mesures per les quals advoca el PP per a apostar per una sanitat de qualitat es va produir en la mateixa setmana en la qual els sindicats del centre hospitalari van alertar a través dels mitjans de comunicació que l’Hospital Provincial de Castelló havia suspés les proves per a la detecció de càncer de còlon per falta de personal així com que s’havia aprovat el trasllat de pacients oncològics a València pel mateix motiu de dèficit de professionals.

“L’Hospital Provincial de Castelló ha de continuar sent un centre de referència i, per a això, s’ha de reforçar i potenciar aquest centre amb inversions i, sobretot, amb plantilla per a evitar situacions de col·lapse com les que s’estan vivint”, recalca Pallarés.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar