El PPCS aconseguix un acord en Diputació que eleva les demandes de 500 famílies de pescadors que demanen al Govern d’Espanya “poder treballar”

El diputat provincial del PPCS, Andrés Martínez, alerta que la retallada dels dies previstos per Pedro Sánchez per a poder pescar en les costes “fan pràcticament inviable l’exercici d’una professió que és riquesa i futur per a la nostra província”

Advertix que si en 2013 eren 270 les embarcacions d’arrossegament operatives en la Comunitat Valenciana, en 2024 s’han reduït a 189. “Hi ha famílies que volen treballar però el Govern d’Espanya no els deixa. Preferixen pagar subvencionar”

El Partit Popular de Castelló ha aconseguit un acord unànime en la Diputació Provincial que eleva les demandes de 500 famílies de pescadors que viuen d’esta activitat tradicional “que és pilar econòmic del sector primari de la província”.

L’encarregat de defendre este acord ha sigut Andrés Martínez, diputat provincial del PPCS, que considera “urgent” garantir als professionals de la mar “la defensa d’uns interessos que s’estan veient minvats per les polítiques de Pedro Sánchez”.

Este castic es reflectix en els dies de faena en la mar. “Si en 2023 van ser 145, en 2024 està previst que caiguen a 120”. “I esta decisió, si Pedro Sánchez no la defén com cal a Europa, afectarà greument la pesca fins a provocar la seua desaparició. I no ho permetrem”. Per a Andrés Martínez, “no és de rebut que els pescadors pesquen amb un càlcul i arribat agost o setembre se’ls diga que es va esgotar el seu crèdit de dies i que ja no poden continuar treballant. Tenen la nostra paraula que exercirem d’altaveu per a lluitar pels seus interessos”.

Cal assenyalar que en la Comunitat Valenciana s’ha passat de comptabilitzar 270 embarcacions d’arrossegament l’any 2013 a les 189 del present exercici. I a tot això, tal com ha relatat Andrés Martínez, “se sumen les tres vagues que acumula el sector i una manifestació” que exigixen “solucions”. Sobretot perquè Pedro Sánchez adopta solucions que només són favorables per al Govern d’Espanya i, especialment, per a la Secretaria d’Estat de Pesca. Mai per als pescadors”.

En opinió de Martínez, “fa falta un compromís ferm amb els professionals, perquè es tracta de famílies que l’única cosa que demanen és treballar, mentres el PSOE sembla que preferix gestionar a base de subvencions”.

La unió fa la força

Martínez ha pres la paraula “en nom de la Federació Provincial de Pesca, perquè la seua veu és hui la de les cinc confraries de Castelló que han decidit unir-se en defensa d’uns interessos comuns”.
“Som conscients que si als pescadors no els deixen pescar, no arriba el jornal a casa i la pesca està abocada a la seua desaparició. I si no es treballen suficients dies, tampoc es té dret a un subsidi”.

Per a Andrés Martínez, “és urgent que el PSOE decidisca quines són les seues prioritats, si amnistiar a delinqüents a Brussel·les o defendre els interessos dels pescadors. Nosaltres ho tenim clar. La fortalesa del sector no es toca”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar