El jurat manté una primera sessió de valoració de les propostes i enaltix l’alta participació i la qualitat dels projectes presentats en esta sèptima edició del concurs CRU
La regeneració urbana que suposa l’execució dels projectes premiats és una aposta per millorar les àrees degradades dels municipis i transformar-les en espais públics més habitables, accessibles i respectuosos amb l’entorn
El jurat del Concurs de Regeneració Urbana (CRU) de la Diputació Provincial de Castelló ha iniciat les deliberacions per a triar les propostes guanyadores d’esta sèptima edició que ha comptat amb rècord de participants.
El concurs CRU, amb el qual la institució provincial cerca poder regenerar espais degradats per a convertir-los en aparadors dels productes ceràmics, ha rebut 46 projectes per part dels 44 municipis que s’han presentat a la present edició. D’eixes localitats, han sigut 19 les que han rebut alguna proposta final.
Així doncs, els municipis que aspiren finalment a remodelar els seus espais amb els projectes que isquen guanyadors són: Alcúdia de Veo, Almassora, Aín, Benassal, Betxí, Cirat, Cortes de Arenoso, Eslida, Geldo, l’Alcora, Moncofa, Montanejos, Morella, Nules, Ribesalbes, Tales, Torreblanca, Vila-real i Vinaròs.
El jurat, que s’ha reunit en una primera sessió de valoració de les propostes, ha enaltit l’alta participació i la qualitat de tots els projectes presentats.
Les propostes presentades han sigut bastant repartides, cosa que es traduïx en què els municipis presenten espais atractius per als concursants. “L’alta participació i la qualitat de les propostes ens ho posaran molt difícil a este jurat per a triar a les guanyadores”, ha indicat la presidenta del jurat i arquitecta, Eva Álvarez.
Per part seua, el diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, ha posat en valor l’interés dels municipis i ha indicat que el nombre elevat de propostes rebudes “posa de manifest l’interés dels municipis per regenerar els seus espais amb l’ús de la ceràmica i també el compromís d’este equip de govern amb la promoció del producte ceràmic”, ha ressaltat Vicente Pallarés.
La regeneració urbana que suposa l’execució dels projectes premiats és una aposta per millorar les àrees degradades dels municipis i transformar-les en espais públics més habitables, accessibles, respectuosos amb l’entorn i que milloren la qualitat de vida de les persones, “els qui han d’ocupar la part central dels projectes”, ha assenyalat el diputat de Promoció Ceràmica.
Així, el diputat ha expressat que “entrem en la recta final per a conéixer als dos projectes guanyadors del concurs”, en els quals es premiarà la qualitat arquitectònica, l’adequació als fins, condicions d’utilitat, accessibilitat i sostenibilitat, que utilitzen la ceràmica com a material principal per a desenvolupar estos projectes. De la mateixa manera, Vicente Pallarés ha destacat “la gran labor que realitzen els membres del jurat davant el gran volum de projectes presentats i la qualitat de tots ells”.
A més dels dos projectes guanyadors, el jurat podrà atorgar fins a un màxim de set mencions per la seua qualitat, cinc d’elles per a titulats arquitectes i enginyers de Camins Canales i Ports, i dos mencions per a estudiants d’Escoles d’Arquitectura i d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports.