El Grup Socialista insta el PP a remar a favor de l’Hospital Provincial donant suport a les mesures que s’adopten per a incrementar la plantilla

•La diputada delegada del Consorci Hospitalari, Xaro Miralles, denúncia la hipocresia del Grup Popular, que demana l’increment del nombre de treballadores i treballadors però no vota a favor de la via de la estatutorització que permet cobrir les vacants per jubilació

El Grup Socialista en la Diputació de Castelló anima al Partit Popular a començar el nou any de 2023 “remant a favor de l’Hospital Provincial sense entorpir les mesures que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la direcció del centre adopten per a incrementar la plantilla i millorar la qualitat assistencial que es presta a a el ciutadania”. És una petició formulada per la diputada socialista integrant de l’equip de govern i delegada del Consorci Hospitalari, Xaro Miralles.

Miralles ha aprofundit en la línia argumental de la intervenció que va realitzar en el ple del passat 20 de desembre per a sol·licitar “un gran pacte de tots per la sanitat” instant a més el Grup Popular “a abandonar la senda de la hipocresia en la qual està instal·lat reclamant més mèdics a l’hospital però votant en contra de les mesures que s’adopten per a cobrir les places que queden vacants”.

D’aquesta manera, denúncia la diputada que en l’últim Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló celebrat el 14 de desembre el representant del Grup Popular, David Vicente, “es va abstindre, sense explicar el perquè, en la votació dels punts de l’ordre del dia en els quals es contemplava la creació de places laborals i la modificació de la plantilla orgànica mitjançant la creació de places estatutàries sense reserva de personal funcionarial, així com en la provisió de places de caràcter directiu”. Tal com va retraure en el ple, “el PP on ha de votar a favor s’absté, sense que sapiem per què, ja que el senyor David Vicente no va explicar la raó de ser del seu vot”.

Miralles retrau que en aquesta matèria “plou sobre mullat” perquè en anteriors consells de govern la diputada popular Mari Ángeles Pallarés també va votar en contra de la creació de noves places”.

La diputada socialista lamenta “l’actitud obstruccionista del PP, que sabent la dificultat legal existent perquè els consorcis hospitalaris puguen cobrir les places que queden vacants per jubilació, es nega a donar suport a la solució que s’ha trobat per la via de la estatutorització de places”.

En la seua opinió, l’actitud dels populars és “obertament irresponsable, ja que en l’últim Consell de Govern el diputat David Vicente va arribar fins a votar en contra de la modificació de crèdit que es va aprovar per a equipar el nou centre oncològic de l’Hospital Provincial que en breu entrarà en servei”.

Miralles crida al consens al Partit Popular i recorda que fins a 2019 l’oposició no tenia veu i vot en el Consell de Govern del Consorci Hospitalari, alguna cosa que ara sí que ocorre “pel compromís exprés del president Martí”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar