El Govern del PSOE injectarà la xifra històrica de més de 61 milions d’euros als ajuntaments de Castelló

Samuel Falomir compara el compromís de l’executiu central per a millorar el finançament local amb “els impagaments que ofeguen a la Generalitat” sota el comandament del PP de Carlos Mazón

El secretari general provincial del PSPV, Samuel Falomir, celebra que el Govern d’Espanya haja activat el mecanisme per a injectar més de 61 milions d’euros als ajuntaments de Castelló i a la Diputació a compte de la liquidació del sistema de finançament local corresponent a 2022. “Aquesta xifra representa la major transferència de la història a les entitats locals i és un exemple més del compromís de l’executiu de Pedro Sánchez amb l’enfortiment del municipalisme al nostre país”.

Falomir destaca que l’arribada d’aquestes transferències als comptes municipals “suposaran enfortir el finançament dels ajuntaments de Castelló i permetran reforçar els serveis públics en els 135 municipis de la província”. Entre els municipis que rebran les majors quanties es troben Castelló de la Plana, amb 10,5 milions d’euros; Vila-real, amb 3 milions d’euros; Borriana, amb 2,1 milions d’euros i la Vall d’Uixó i Vinaròs, amb 1,7 milions d’euros cadascun. La Diputació, per la seua part, rebrà el major muntant amb 28 milions d’euros. “Segur que els alcaldes del PP i Marta Barrachina estan més contents amb Pedro Sánchez que amb Carlos Mazón”, ironitza el líder socialista, qui destaca que “mentre el PSOE compleix amb els seus compromisos, la Generalitat del PP segueix ofegada pels impagaments i arrossegant els ajuntaments cap a un forat negre”.

Les conseqüències d’una economia “cada dia més robusta”
El també alcalde de l’Alcora subratlla que la liquidació tributària de 2022 és conseqüència que “el creixement econòmic d’Espanya és imparable gràcies a les polítiques del Govern del PSOE”. “Les mesures del president Sánchez han sigut un èxit, tant per a protegir les famílies i els sectors productius en temps de crisis, com per a promoure el desenvolupament de la nostra economia i la creació d’ocupació”, valora Falomir.

Per a finalitzar, el secretari general afirma que “el millor que li pot passar a les entitats locals del nostre país és que continue havent-hi un govern socialista al capdavant d’Espanya”. “En aquests moments, els ajuntaments estan rebent la major quantitat de recursos de la història per a poder prestar serveis públics de qualitat, apostar per polítiques d’ocupació i garantir la igualtat d’oportunitats”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar