El GAL Maestrat Plana Alta posa en valor el treball de la dona amb la campanya ‘Dones rurals i amb futur’

  • Domingo Giner: “El territori rural seguix viu gràcies a les dones i per això visibilitzem la seua importància als nostres pobles”

 

El Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta ha posat en marxa una nova campanya per a destacar el paper de les dones en el territori rural coincidint amb la commemoració el pròxim 8 de març del Dia Internacional de la Dona. Amb eixe objectiu, acaba de llançar, per segon any, la campanya ‘Dones rurals i amb futur’ en la qual, juntament amb altres iniciatives, recaptarà imatges de dones que treballen en algun dels 24 municipis que integren esta agrupació per a realitzar un àlbum commemoratiu que publicarà el 8 de març.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha recordat que “el territori rural continua viu gràcies al treball i l’esforç de les dones i, per això, volem fer més visible la seua importància als nostres pobles. Però, a més de posar en valor el seu paper, també som especialment sensibles amb les dones a l’hora tant d’establir estratègies que les ajuden a progressar en el territori rural, així com a l’hora de fixar ajudes econòmiques que els permeta impulsar els seus projectes empresarials als pobles de l’interior”. 

El president del GAL Maestrat Plana Alta ha assenyalat que, amb motiu del 8M, “volem visibilitzar a les dones dels nostres pobles i la seua enorme repercussió en el nostre territori, i per a això necessitem la seua ajuda. Per això convide a les dones dels nostres pobles a enviar-nos una foto seua o de la seua activitat amb l’etiqueta #donesruralsiambfutur explicant-nos el seu dia a dia, amb les seues dificultats i avantatges, al seu poble. Les que vulguen la poden enviar per mail, fins al 7 de març, a [email protected] o per missatge privat a través dels nostres perfils de Xarxes Socials. Anirem compartint els vostres testimoniatges en els nostres perfils. A més, amb totes les imatges rebudes farem un àlbum o collage que publicarem el 8 de març”.

‘Dones rurals i amb futur’ arriba a milers de persones any rere any

Cal recordar que la campanya ‘Dones rurals i amb futur’, impulsada pel Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta, sol tindre una important repercussió, com ho demostra el fet que, any rere any, abast a milers de persones, a les quals ha traslladat el treball i la importància que té la dona en l’entorn rural.

Cal tindre en compte que el GAL Maestrat Plana Alta impulsa la campanya ‘Dones Rurals i Amb Futur’ per a donar visibilitat a la dona rural i el seu paper fonamental com a dinamitzadora de l’activitat dels pobles. És una campanya que ha estat duent a terme en Facebook els últims anys i que compta amb la implicació de les dones dels pobles, que compartixen les seues experiències vitals i professionals en l’entorn rural.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha destacat que “la campanya ‘Dones rurals i amb futur’ ajuda a posar en valor l’impagable treball de milers de dones que ajuden a consolidar oportunitats laborals i la població en el nostre territori. Per això, una part molt important del nostre treball va en la línia d’ajudar-les a impulsar els seus projectes professionals, amb un important finançament dels seus negocis en molts dels casos”.

Així, la qualitat de vida, la tranquil·litat, les relacions personals i l’orgull de pertànyer a un territori com el del Maestrat i Plana Alta apareixen com a element comú i contribuïxen a visibilitzar les professions de joves que han triat quedar-se al poble. L’emprenedoria també és un altre dels elements comuns de diversos dels testimoniatges. 

Un Grup d’Acció Local amb 24 municipis i 17 entitats

El Grup d’Acció Local Maestrat Plana Leader 1420 es va crear al juny de 2016 amb l’objectiu de formar part dels GAL LEADER 2014 – 2020 seleccionats per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Formen part d’ell 24 municipis representats pels seus ajuntaments (Benlloc, Cabanes, Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestre, Les Coves de Vinromà, La Jana, La Pobla de Benifassà, La Pobla Tornesa, Rossell, La Salzadella, Sant Rafael del Riu, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena de Pulpis, La Serratella, Sierra Engarcerán, Tírig, La Torre d’en Doménec, Traiguera, Vall d’Alba, Vilafamés, Vilanova d’Alcolea i Xert); i altres 17 entitats: La Unió de Llauradors i Ramaders, Associació Cultural i Esportiva El Faristol, Cooperativa Agrícola Sant Marc de Xert COOP.V., Associació Vitivinícola de Castelló IGP, Associació Flors i Plantes de la Comunitat Valenciana, AMARA, Associació de Mestresses de casa de Sant Jordi, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Federació Agroalimentària de la Comunitat Valenciana, Associació Comissió de Festes de La Serratella, Associació de Propietaris Forestals, Ashotur, Associació d´empresaris i comerciants l´Arc Romà de Cabanes-La Ribera) i Connecta Natura.


Vertebrar un desenvolupament rural consensuat entre tots

És important destacar que entre les funcions del Grup d’Acció Local Maestrat Plana Alta Leader 1420, està la de servir de fòrum de debat i cerca de consens per a les qüestions relatives al desenvolupament rural del territori; accedir i gestionar programes i iniciatives tant públics com privats, promoguts per les diferents Administracions o per qualsevol altra entitat, encaminats al desenvolupament rural; sensibilitzar a les diverses Administracions Públiques i altres agents socioeconòmics representatius del territori, sobre les potencialitats de desenvolupament d’aquest territori rural; promoure, dinamitzar i racionalitzar el desenvolupament integrar rural del territori; afavorir la dinamització social i cooperació institucional per al desenvolupament del territori; informar la població local i afavorir l’impuls per part de la mateixa a participar en projectes de desenvolupament rural; contribuir a la conservació i foment del patrimoni cultural, històric i natural de la comarca i servir a les entitats associades de centre receptor i distribuïdor de tota la informació relativa al camp del desenvolupament rural.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar