El Consorci de Bombers de la Diputació de Castelló forma a estudiants de Cicles Formatius en Emergència i Protecció Civil

Un total de 27 alumnes dels centres de Jérica-Viver de Castelló, Mas Camarena i Cheste de València, i Claudio Galeno de Múrcia, realitzen el seu període de formació pràctica de tres mesos al costat dels professionals del Consorci Provincial de Bombers de la Província de Castelló

“Una gran ocasió perquè els estudiants posen en pràctica les seues habilitats i destreses en situacions reals. A més, amb estos recursos que s’oferixen als estudiants, també es pot descobrir les seues preferències de cara a la seua futura vida laboral”, explica el diputat de Bombers, David Vicente

Castelló, 4 de maig de 2024. El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló està formant a estudiants de Cicles Formatius en Emergència i Protecció Civil.

Un total de 27 alumnes que cursen estudis de tècnics en Emergència i Protecció Civil en els centres de Jérica-Viver a Castelló, Mas Camarena i Cheste de València, i Claudio Galeno de Múrcia, estan realitzant el seu període de formació pràctic al costat dels professionals del Consorci de Bombers de Castelló.

El diputat de Bombers de la institució provincial, David Vicente, ha conegut el treball dels 27 estudiants i ha pogut saludar a cadascun d’ells durant una visita al parc. Així, ha destacat la implicació de tots ells i ha assegurat que “des del primer dia estan demostrant moltes ganes de treballar i d’aprendre al costat dels professionals del sector”.

Al llarg del seu període de formació pràctic, els estudiants coneixeran les diferents àrees que componen el Consorci de Bombers, tant operatives, com a administratives i de gestió, familiaritzant-se amb el qual pot ser el futur professional d’estos 27 alumnes.

Així doncs, durant tres mesos, els estudiants estaran al costat dels professionals del Consorci, coneixent de prop el dia a dia del Departament de Bombers de la Diputació de Castelló, el qual presta servici als quasi 440.000 habitants dels 134 municipis de la província consorciats, ja que, la ciutat de Castelló compta amb el seu propi servei de bombers.

“Una gran ocasió perquè els estudiants posen en pràctica les seues habilitats i destreses en situacions reals. A més, amb este recurs que s’oferix als estudiants, es pretén també descobrir les seues preferències de cara a la seua futura vida laboral, la qual cosa pot ser-los de gran utilitat en la presa de decisions”, ha explicat David Vicente.

En este sentit, el diputat responsable de l’àrea ha manifestat que “per als estudiants està sent una experiència molt positiva i enriquidora, estan aprenent la realitat i el verdader perill quan hi ha una situació complexa”. Sens dubte, els estudiants estan adquirint les destreses, les habilitats i les tècniques que es necessiten en els servicis d’emergència, i, d’esta manera, estan coneixent el que és el món laboral en realitat.

D’esta manera, David Vicente ha enaltit la labor i el suport dels bombers per a garantir la correcta formació de l’alumnat. Una capacitat i uns coneixements que estan transmetent cada dia als estudiants i que estos estan assimilant amb “responsabilitat i dedicació”, ha subratllat el diputat.

Així David Vicente, ha posat l’accent en la col·laboració de la Diputació de Castelló amb els centres educatius per a obrir les portes del Consorci de Bombers i que estos estudiants de Cicles Formatius d’Emergència i Protecció Civil puguen afegir a la seua formació una perspectiva laboral que “en el futur els serà de gran utilitat, perquè per a ser bomber, necessitar d’una preparació i formació excel·lent”.

“Els requisits i els sacrificis que suposa convertir-se en bomber professional, des de l’esforç en l’estudi, fins a l’exigent preparació física, requerix d’una gran faena”, ha rematat el diputat de Bombers.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar